Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржана трећа штрапаријада у Жупском Разбоју

Одржана трећа штрапаријада у Жупском Разбоју

У Жупском Разбоју, у организацији мјештанина Родољуба Нуждића, јуче је одржана трећа међународна штрапаријада.

Укупно 27 парова коња такмичило се у перо лакој, лакој и средњој категорији.

На ову манифестацију дошли су штрапари из свих крајева БиХ. Били су ту власници расних коња из Дервенте, Прњавора, Добоја, Тешња, Јелаха, Бихаћа, Бањалуке, Лакташа, Челинца, Градишке, Петровца и Српца.

Побједу у перо лакој конкуренцији однио је Данко Ћосић из Челинца док је у лакој и средњој категорији прво мјесто припало коњима из табора Ђукић–Бабић из Лакташа.

Да би се штрапаријада уопште организовала потребан је велики труд али и љубав према коњима и овој врсти спорта, каже организатор Родољуб Нуждић и додаје да му је драго што је ово постала традиција у њиховом селу.

“Задовољан сам атмосфером на штрапаријади коју је јуче пратило око 1500 посјетилаца. Наше село добило је догађај који промовише спортски дух и чува од заборава вјештину штрапања која се са модернизациом све више губи. Драго ми је да је све протекло без иједног инцидента. Хвала свима који су на било који начин допринијели да штрапаријада буде успјешна“, рекао је Нуждић.

Генерални спонзор манифестације је била фирма Тат-Ком.

Штрапаријаду у Жупском Разбоју водио је међународни водитељ штрапаријада у БиХ, Србији и Хрватској Станислав Јакица а госте је забављала крајишка пјевачица Дајана Вуковић.