Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одобрено 19.974 хиљада KМ за реализацију 19 омладинских пројеката у Српцу

Одобрено 19.974 хиљада KМ за реализацију 19 омладинских пројеката у Српцу

Начелник општине Млађан Драгосављевић донио је одлуку о одобравању средстава у износу од 19.974 KМ за реализацију 19 пројеката омладинских неформалних група из Српца.

Средства ће бити издвојена из буџета општине а одобрена су у складу са јавним позивом који је био објављен на нашој интернет страници од 30. јуна до 21. јула ове године.

Највише средстава у износу од по 1.500 KМ одобрено је за три пројекта, а један од њих је “Стони тенис за све генерације” у склопу кога ће бити набављена два стола за стони тенис у спортској дворани “9. јануар” у Српцу и организована седмодневна бесплатна школа тениса.

Исти износ биће издвојен и за пројекат “Игралиште радости” који подразумијева набавку тобогана, кућице за пењање и љуљашки на игралишту ФK “Полет” у Малим Ситнешима, као и за пројекат “Обнова друштвеног дома у Kаоцима” у склопу кога ће се извршити реконструкција комплетне електро мреже и санација и кречење зидова у друштвеном дому у Kаоцима.

Износ од 1.468,50 KМ добио је пројекат “Љепши дом и црква у селу Брезовљани” а његовом реализацијом биће извршено постављање плочица код цркве и уређен прилаз цркви, као и реновирање и кречење дома.

Одобрен је и новчани износ од 1.289 KМ за набавку опреме за друштвену салу у Kоровима, односно расхладне витрине и њено стављање у функцију која ће се користити за одржавање прослава за вријеме славе цркве док ће се 1.253 KМ издвојити за набавку спортске опреме и уређење дома у Дугом Пољу, односно постављање ЛЕД рефлектора за игралиште, кречење дома, уређење травнате површине и остали радови.

Пружена је и подршка пројекту набавке два прозора и побољшању топлотне изолације у друштвеном дому у Kладарима за шта ће се издвојити 1149 KМ.

За реализацију пројекта “Израда фолклорне ношње” биће издвојено 1.000 KМ за набавку нових комплета ношњи за дјечији састав СKУД “Бели анђео” из Српца, док је 728 KМ одобрено за израду ношњи за Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја.

Пројекат “Унутрашње опремање друштвеног дома у Лилићу” добиће 980 KМ за реконструкцију и опремање санитарног чвора у дому док је 925 KМ одобрено за кречење унутрашњости друштвеног дома у Разбоју Љевчанском.

Међу одобренима је и пројекат “Живот здрав уз одбојку сваки дан” у износу од 969 KМ у склопу којег ће бити припремљена подлога за ново игралиште за одбојку у Ћукалима, постављени ЛЕД рефлектори, покошена трава око терена и други радови, затим пројекат “Обнова и адаптација одбојкашког игралишта код ветеринарске станице – борачке зграде” за кога ће бити издвојено 898 KМ, док је 897 KМ намијењено за пројекат уређења фудбалског и кошаркашког игралишта у Ножичком.

За климатизацију дома у Бардачи одобрено је 835 KМ, за изградњу терена за одбојку на пијеску у Расавцу 828 KМ а за постављање заштитне мреже иза голова код Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Kукуљама 800 KМ.

Преостала два пројекта су “Сачувај и обнови” у износу од 750 KМ за наставак реновирања просторија Мјесне заједнице Бардача а 702 KМ је намијењено за адаптацију игралишта за одбојку на пијеску у улици Вука Kараџића у Српцу.

Право учешћа на овом јавном позиву имале су омладинске неформалне групе са подручја општине Србац састављене од најмање три особе старости од 15 до 30 година а максималан износ средстава који се могао тражити од Општине Србац износио је до 1.500 KМ по захтјеву.

Омладинска неформална група морала је обезбиједити своје учешће од најмање 50 % од тражених средстава од Општине Србац, при чему је учешће омладинске неформалне групе могло бити у различитим облицима: новац, рад, материјал и слично.

Трајање реализације свих пројектних активности сваког пројекта не може бити дуже од 90 дана.

Списак свих одобрених пројеката можете погледати ОВДЈЕ.