Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одличан успјех србачких стонотенисера на републичком првенству у Kотор Варошу

Одличан успјех србачких стонотенисера на републичком првенству у Kотор Варошу

Чланови Стонотениског клуба “Србац” освојили су прегршт медаља на јуниорском и кадетском првенству Републике Српске које је протеклог викенда одржано у Kотор Варошу.

На јуниорском првенству су из нашег клуба наступили Алекса Пантелић, Марија Панић, Бојана Њежић и Ана Марија Давидовић а на првенству за млађе кадете Андреј Панић и Матеј Топаловић.У јуниорској категорији, Марија Панић је освојила сребрну а Бојана Њежић бронзану медаљу у појединачној конкуренцији, док је Марији Панић у дублу припало злато а Бојани Њежић и Ани Мирјани Давидовић бронза. У мушком дублу, Алекса Пантелић је такође стигао до бронзе.

Андреј Панић и Матеј Топаловић у категорији млађих кадета заузели су треће мјесто у дублу и бронзану медаљу.

Наши стонотенисери узели су учешће почетком априла и у четвртом турнусу Прве лиге Републике Српске у Брчком гдје су забиљежили двије побједе и један пораз и тиме окончали првенство у Првој лиги на четвртом мјесту.

Окончано је и такмичење Друге лиге Републике Српске гдје се такође такмичи једна од србачких екипа која је на крају сезоне заузела пето мјесто.

Стонотениски клуб Србац је један од најмлађих спортских колектива у србачкој општини али је за кратко вријеме постигао завидне резултате. Поред бројних медаља са турнира и првенстава, највећи успјех је пласман у Прву лигу Републике Српске, због чега су србачки стонотенисери прошле године награђени признањем за најбољи спортски клуб у нашој општини.

Ове године признање за најбољег спортског радника добио је предсједник клуба Мирсад Мића Kуртовић а у конкуренцији најбољих спортиста Српца друго мјесто је освојио Алекса Пантелић, док је специјално признање припало Матеју Топаловићу, као једном од највећих тениских талената у србачкој општини.