Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одгођена девета србачка бициклијада, ускоро нови термин

Одгођена девета србачка бициклијада, ускоро нови термин

Због временских непогода које су посљедњих дана захватиле регион, одгођена је девета србачка бициклијада која је требало да се одржи у недјељу 21. маја.

Ово је одлучио организациони одбор манифестације на састанку који је данас одржан у просторијама фирме “Колектор ЦЦЛ”, која је један од организатора бициклијаде и генерални спонзор.

На сједници одбора је констатовано је да су и за наредне дане најављене падавине које могу довести до изливања ријека и других водотока и заплављивања домаћинстава и путева, што би потенцијално могло угрозити сигурност учесника, а несумњиво би утицало и на смањен одзив бициклиста.

“Из тог разлога донијели смо одлуку да се бициклијада одгоди а нови термин ћемо утврдити наредних дана, што ће зависити од временских прилика, о чему ћемо благовремено обавијестити јавност. Надамо се да временске непогоде неће значајније угрозити безбједност људи и материјалних добара на подручју наше општине, нарочито оних који живе у приобалним подручјима”, саопштено је од стране организационог одбора.

Девета србачка бициклијада планирана је да се вози од Српца до манастира Осовица а поред фирме “Колектор ЦЦЛ”, суорганизатори су Општина Србац, Туристичка организација општине Србац и Бициклистички клуб Србац.

Данашњој сједници организационог одбора присуствовао је и начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић.