Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одата почаст погинулим борцима из Ножичког

Одата почаст погинулим борцима из Ножичког

Борачка организација општине Србац у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Ножичко данас је организовала парастос за погинуле борце из ове мјесне заједнице који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

На спомен обиљежју на којем су уклесана имена и ликови 16 бораца, одржана је пригодна бесједа предсједника Предсједништва БО Србац, Драгана Алексића а парастос је служио свештеник Славко Дебељак.

Цвијеће су положиле породице погинулих бораца, делегација Општине Србац коју је предводио начелник општине Млађан Драгосављевић, делегације Борачке организације Србац, Мјесне борачке организације Ножичко, СУБНОР-а, Мјесне заједнице Ножичко, Мјесног одбора СНСД-а Ножичко и локални мјештани.

Положено је цвијеће и на спомен обиљежје жртвама Другог свјетског рата на којем су уклесана имена 74 погинула борца и 22 жртве фашистичког терора.

Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца у Борачкој организацији Србац, Бранко Граховац, нагласио је да је српски народ кроз историју страдао и за слободу других народа, те навео да, нажалост, они други данас желе да српски народ нестане на овим просторима и да нестане Републике Српске.

“Због свега тога, управо су ово мјеста која нам дају за право да бранимо слободу и мир, говорећи о жртви наших бораца. Слобода коју данас имамо плаћена је са 23 хиљаде погинулих у протеклом рату”, поручио је Граховац.

Начелник општине Млађан Драгосављевић нагласио је да је дужност свих нас да се вјечно сјећамо погинулих бораца Војске Републике Српске и апеловао да се превазиђу евентуалне подјеле и да интерес очувања Републике Српске буде заједнички циљ.