Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одата почаст погинулим борцима из Лилића

Одата почаст погинулим борцима из Лилића

Борачка организација општине Србац и Мјесна борачка организација Лилић данас су организовале парастос за двојицу погинулих и умрлих бораца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице, Момира Сивца и Божидара Радоњића.

Момир Сивац-Митула рођен је 17. децембра 1958. године а погинуо 16. новембра 1992. године у Лепници на орашком ратишту. Момир је био припадник Шеснаесте крајишке моторизоване бригаде.

Божидар Радоњић, рођен је 1936. а умро 1993. године. Божидар је био припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Поред породица погунулих бораца, цвијеће на спомен обиљежје положиле су делегације Општине Србац на челу са предсједником Скупштине општине Милошем Будићем, Борачке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Мјесне заједнице и Мјесне борачке организације Лилић и заједничка делегација Мјесне борачке организације Kукуље, Разбој Љевчански и Лилић.

Парастос је служио свештеник Марио Топаловић.

Поред спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, у Лилићу се налази и спомен плоча са уклесаним именима осморице погинулих бораца и пет цивилних жртава из Народноослободилачког рата гдје су присутни такође положили руже.