Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одали почаст погинулим борцима из Жупског Разбоја

Одали почаст погинулим борцима из Жупског Разбоја

Борачка организација општине Србац данас је у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Ћукали и уз подршку Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац организовала парастос за четворицу погинулих бораца Војске Републике Српске из Жупског Разбоја – Душка Личинара, Владимира Брковића, Зорана Глигорића и Дарка Лазића.

Помену који је организован у складу са Kалендаром обиљежавања значајних датума и јубилеја, присуствовали су чланови породица погинулих бораца, грађани Жупског Разбоја, делегација Општине Србац на челу са начелником општине Србац Млађаном Драгосављевићем, руководство Борачке организације општине Србац, Мјесне борачке организације Ћукали, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац те делегација СУБНОР-а.

Парастос је служио свештеник доктор Живко Илић.

Након парастоса присутнима се обратио предсједник Предсједништва Борачке организације општине Србац Драган Алексић који је поздравио породице погинулих сабораца, ратне војне инвалиде, демобилисане борце Војске Републике Српске и све присутне испред Борачке организације општине Србац, односно испред свих 2000 чланова које је данашња делегација Борачке организације представљала.

Он се захвалио присутнима на присуству и похвалио Мјесну борачку организацију Ћукали, коју чине Ћукали, Илићани и Жупски Разбој, на добро организованом парастосу. Алексић је рекао да су борци овог краја дали велики допринос у стварању Републике Српске, као и да су врата Борачке организације општине Србац широм отворена за све припаднике борачких категорија грађана наше општине.

„Посебно сам емотиван данас, када вршимо парастос нашим саборцима и нашим школским друговима. Ми смо имали срећу што смо преживјели рат а наша четворица сабораца из Жупског Разбоја су дали за Републику Српску своје животе. Душко, Владимир, Зоран и Дарко нису били ожењени, нису имали своје потомке, своје синове и кћери, а што ми је посебно жао као и свима нама. Наш задатак је да чувамо успомене на њихове ликове и њихова дјела“ истакао је Алексић.