Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављен јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2022. години

Објављен јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2022. години

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске објавило је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 1000 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Пријаве, односно писмени захтјеви се подносе надлежном општинском органу за борачко-инвалидску заштиту, а уз захтјев је потребно приложити сљедеће доказе:

  • рјешење надлежног органа о статусу РВИ или члана ППБ, уз услов да је активни корисник,
  • рјешење надлежног органа о категоризацији борца,
  • налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од шест мјесеци од дана подношења захтјева.

Право на бањску рехабилитацију у 2022. години немају лица која су то право користила по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године године као и РВИ-ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са Правилником Фонда.

Реализација пројекта бањске рехабилитације трајаће до 31. октобра текуће године, а појединачан боравак корисника у бањско-климатским установама трајаће 10 дана.

Рок за достављање писменог захтјева је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама „ГЛАС СРПСКЕ“ /објављено 22.03.2022.године /, или од дана објављивања на огласној табли општине Србац.