Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу стипендиста општине Србац по којој су одобрене 92 стипендије за школску 2022/23. годину.

У овој школској години биће стипендирано 66 студената друге и виших година студија високошколских установа које се финансирају и 15 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће осам мјесечних стипендија по 100 KМ.

Исти износ одобрен је и за два студента вуковца-ученика генерације, као и за шест студената из категорије социјалног статуса.

И ове године предвиђено је стипендирање три студента који се налазе на мастер и постдипломским студијама. Њима ће једнократно бити исплаћено 800 KМ.

Прелиминарну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради Општинске управе и на нашој интернет страници ОВДЈЕ.

Евентуалне жалбе на изложену ранг листу могу се доставити у року од осам дана Општинској управи у Српцу. Неопходно је да жалбе буду образложене у писменој форми и насловљене на адресу:

Општина Србац, Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Трг бораца 1; 78420 Србац.

Жалбе које су насловљене на овај начин, могу се доставити и лично у Центру за пружање услуга грађанима у згради Општинске управе.

Усмене и неблаговремене жалбе се неће разматрати.

Након истека рока за жалбе, начелник општине ће путем огласне плоче у згради општинске управе и путем општинске интернет странице објавити коначну ранг листу стипендиста и термин потписивања уговора.

Позивају се студенти који се налазе на прелиминарној листи стипендиста општине Србац, а који су у међувремену стекли право стипендирања код неког од ресорних министарстава или других јавних извора финансирања, и планирају да користе ту стипендију, да такође у наредних осам дана дођу у Општинску управу у Српцу како би потписали потврду којом се одричу права на општинску стипендију.

За стипендирање студената у 2023. години буџетом општине Србац планирано је 100 хиљада KМ, што је за 10 хиљада КМ више у односу на план за 2022. годину.