Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављена прелиминарна ранг листа корисника за суфинансирање естетског уређења фасада

Објављена прелиминарна ранг листа корисника за суфинансирање естетског уређења фасада

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу корисника за суфинансирање пројеката естетског уређења фасада и побољшања енергетске ефикасности објеката колективног становања.

На листи се нашло шест заједница етажних власника за које су одобрена средства у износима од 1.752 до 7.000 KМ, у зависности од износа са којима су аплицирале на јавном позиву, а у складу са критеријумом да ће учешће Општине Србац у суфинансирању износити до 40 одсто од планираних средстава инвестиције према предрачуну, односно до максимално 7.000 KМ по пројекту.

Средства су одобрена за стамбене зграде у улицaмa Моме Видовића 32, Данка Митрова 32, Првомајској 2, Моме Видовића 8, 11. новембра 9а и Моме Видовића 40, односно за све које су пријављене на јавни позив и испуниле услове.

Прелиминарна ранг листа може се погледати ОВДЈЕ а подносиоци захтјева имају право приговора начелнику општине у року од седам дана, након чега ће бити објављена коначна ранг листа.

Право учешћа на јавном позиву који је био отворен од 1. до 21. марта, имале су све заједнице етажних власника које су регистроване код надлежног Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности општине Србац, за објекте који су изграђени прије 24.05.2013 године.

Пројекти који су се могли суфинансирати морали су се односити на радове који утичу на естетско уређење фасаде објеката (оштећена, естетски неуредна и по живот и здравље људи и околину опасна фасада – санација постојећих фасада).

Исто тако, суфинансирање се могло вршити и у случајевима када се поред естетских ради и на побољшању енергетских карактеристика објеката (топлотна изолација објекта, замјена фасадне столарије и топлотна изолација кровова или таваница последње етаже).

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish