Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обиљежавање Дана Прве србачке бригаде 7. јуна уз бројне церемоније

Обиљежавање Дана Прве србачке бригаде 7. јуна уз бројне церемоније

Поводом обиљежавања 7. јуна – Дана Прве србачке лаке пјешадијске бригаде, данас је одржана сједница Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац којом је предсједавао предсједник Одбора Душко Митрић.

На сједници је утврђен Програм обиљежавања Дана србачке бригаде према коме ће 7. јуна 2023. године у 10.30 часова бити положено цвијеће и вијенац у Малим Ситнешима на мјесту гдје је србачка бригада први пут постројена.

Полагање цвијећа на спомен костурници на градском гробљу у Српцу је предвиђено за 11 часова а полагање цвијећа у спомен соби је планирано за 11.30 часова.

Према програму организатора, након полагања цвијећа у спомен соби присутни грађани ће се у колони упутити према централном спомен обиљежју у Српцу гдје ће бити одржана централнa манифестација са почетком у 12 часова.

Том приликом ће бити положено цвијеће и вијенци те служен помен парастос за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске, а након парастоса предвиђено је уручење пригодних награда ученицима основних и средњих школа са подручја општине Србац за најбоље оцијењен литерарни рад на тему „Прва србачка лака пјешадијска бригада“ као и обраћање званичника.

Програм обиљежавања Дана бригаде завршава се пријемом за чланове команде бригаде код начелника општине Србац Млађана Драгосављевића који је планиран за 13 часова.

Одбор за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац позива породице погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске, припаднике Прве србачке лаке пјешадисјке бригаде и других ратних јединица ВРС, као и грађане општине Србац да својим присуством увеличају обиљежавање 31. годишњице од формирања србачке бригаде.