Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Новогодишња честитка начелника и предсједника

Новогодишња честитка начелника и предсједника

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су новогодишњу честитку грађанима општине Србац са жељом да празнике проведу у здрављу, срећи и весељу са породицом и драгим људима.

У честитки се каже:

„Kада се осврнемо на годину иза нас, можемо бити поносни на све оно што смо остварили. Пажљиво испланираним мјерама успјели смо да стабилизујемо и повећамо буџет који је по ребалансу у овој години износио 18.383.000 KМ, што је за 33 одсто више од првобитног плана. Санирали смо укупна општинска задужења за око 5,5 милиона KМ и омогућили реализацију неколико значајних пројеката из области путне, водоводне и друге инфраструктуре, по чему ће ова година итекако остати упамћена јер су укупна улагања премашила цифру од 8 милиона KМ.

Обновљено је и асфалтирано око 40 километара локалних путева и регионалног пута Србац-Прњавор а ширила се и водоводна мрежа до Разбоја Љевчанског и Илићана. Започета је друга фаза изградње вртића и изградња нових свлачионица за ФK „Слога“ а радила се и реконструкција и изградња друштвених домова и обнова фасада неколико стамбених зграда у Српцу.

Захваљујући бројним пронаталитетним мјерама, међу којима је и неколико нових које смо увели у 2022. години, опредјелили смо се да стимулишемо младе да заснивају породице и не напуштају свој завичај, а свакако најзначајнија мјера је изградња зграде за младе брачне парове која ће бити завршена у наредној години чиме ће се ријешити стамбено питање за 20 србачких породица.

Финансијска стабилност нам је омогућила и да снажније подржимо идеје и пројекте младих, повећамо средства за стипендирање, развој спорта и културних и спортских манифестација, подржимо развој пољопривреде и нова запошљавања кроз подстицаје издвајања за социјалне и борачке категорије и тако живот у Српцу по свему учинимо љепшим.

Живот у нашој општини није могућ без људи који су наша највећа снага, без њиховог рада и привређивања и зато ћемо се трудити да у сваком погледу побољшамо привредна улагања, долазак нових инвеститора, проширење постојећих капацитета и запошљавање што већег броја људи.

Да смо на добром путу свједочи податак да је у Српцу тренутно запослено 350 људи више у односу на претходне четири године уз пораст броја предузетничких радњи, прихода пословних субјеката и укупан обим робне размјене.

Привредници ће увијек имати нашу велику подршку и кроз бројне олакшице трудићемо се да олакшамо њихово пословање а у том погледу покренули смо и нову интернет страницу Инвестирајте у Србац и ушли у сертификацију BFC SEE стандарда како бисмо постали једна од општина у Републици Српској са повољним пословним окружењем.

Усвајањем нове Стратегије развоја до 2028. године и израдом петогодишњег Плана капиталних инвестиција учинили смо још један крупан корак ка значајнијем развоју наше општине у будућности а захваљујући стабилној скупштинској већини, функционалном раду Скупштине општине и квалитетном тиму младих и искусних стручњака у локалној управи имамо капацитет да све планове успјешно реализујемо.

Најзаслужнији за бројна позитивна дешавања у Српцу у задње вријеме и вишемилионска улагања у разне пројекте су Влада Републике Српске и кабинет предсједника Републике који су опредјељени да нам и даље помажу да задржимо овакав развојни правац и у наредном периоду.

Свјесни смо да има још много проблема које је потребно ријешити али имамо чврсту вољу да створимо здраву климу и покажемо да је Србац град пред којим је свјетла будућност.

У искреном увјерењу да ће дани који су пред нама бити још бољи, још једном упућујемо срдачне честитке поводом предстојећих празника“,каже се у заједничкој честитки.