Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови термин србачке бициклијаде – недјеља, 4. јун

Нови термин србачке бициклијаде – недјеља, 4. јун

Након што је одгођена због временских неприлика, девета србачка бициклијада биће одржана у новом термину у недјељу, 4. јуна, одлучио је организациони одбор ове манифестације.

Одбор за организацију бициклијаде чине представници фирме “Колектор ЦЦЛ”, која је и генерални спонзор, Општине Србац, Туристичке организације општине Србац и Бициклистичког клуба Србац.

Бициклијада је првобитно требала бити одржана у недјељу 21. маја, али је због обилних падавина и високог водостаја ријека, одлучено да се манифестација одгоди.

У новом термину 4. јуна програм бициклијаде се није мијењао тако да ће учесници по плану возити дионицу из центра Српца преко Kобаша и Нове Веси до манастира Осовица. Након паузе, повратак је планиран преко Мотајице до Горње Лепенице, а затим кроз Ситнеше до Српца.

Окупљање бициклиста планирано је у 9 часова у центру Српца, а старт је у 10 часова након чега ће се организовати дефиле улицама града.

Учествовати могу сви заинтересовани љубитељи вожње бицикла, а дјеца до 12 година уз пратњу родитеља. На позив Kолекторa ЦЦЛ, ове године на србачкој бициклијади би требало да наступе и бициклисти из Словеније чиме ће попримити међународни карактер.

За све учеснике, “Kолектор ЦЦЛ” ће обезбиједити мајице и качкете, а подијелиће им се и леци са прописаним безбједоносним мјерама и пропозицијама.

Учеснике бициклијаде пратиће патроле Полицијске станице Србац, екипе Дома здравља и механичарске екипе у случају квара на бициклу.

За све учеснике по доласку у манастир Осовицу биће обезбијеђен ручак и освјежење, као и подјела награда.

Позивају се сви љубитељи бициклистичке вожње да дођу у недјељу, 4. јуна и проведу угодан дан у природи.