Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нове медаље за Дрим Тим на турнирима у Витезу, Kозарској Дубици и Бањалуци

Нове медаље за Дрим Тим на турнирима у Витезу, Kозарској Дубици и Бањалуци

Дрим Тим из Српца наставља са одличним партијама на турнирима у региону што је још једна потврда квалитетног рада у овој фудбалској школи која постоји већ више од 15 година.

На турниру “Мљечаница куп 2023” у Kозарској Дубици, генерација 2012. Дрим Тима освојила је прво мјесто и златну медаљу побиједивши у финалу Школу фудбала “Бубамара” из Новог Града након пенала резултатом 4:3, док је у регуларном дијелу утакмице било 1:1.

Тренер Дражен Драгосављевић каже да је у финалној утакмици приказан озбиљан фудбал са обје стране.

“Било је ово право финале са много добрих акција и потеза а имали смо више среће код извођења пенала. Ова генерација потврдила је добру игру од самог почетка турнира а дисциплина и залагање били су на високом нивоу”, рекао је Драгосављевић и додао да су у полуфиналу савладали словеначку Горицу резултатом 1:0.

Млади Српчани су на турниру примили само један погодак што потврђује да је одбрана била на врхунском нивоу. Најбољи стријелац турнира је био Огњен Микић из Српца са 13 постигнутих голова а најбољи голман Марко Микаћ, уз свега један примљен гол.

Дрим Тим је током викенда учествовао и на Шестом трофеју града Витеза гдје је генерација 2015. освојила треће мјесто и бронзану медаљу.

Милован Врсајковић, тренер Дрим Тима, каже да су у полуфиналу поражени од Челика из Зенице али су у борби за треће мјесто били бољи од Шампиона из Илиџе након пенала.

“Ово је прва медаља за дјечаке из ове генерације. Напредак је евидентан, што смо и очекивали, а коцкице се полако склапају и нема сумње да ће ово бити једна одлична генерација”, рекао је Врсајковић.

На турниру у Витезу играла је и генерација 2010. Дрим Тима која је заузела четврто мјесто. Тренер Дражен Драгосављевић каже да је ово добар резултат јер је учествовало 12 екипа, а наши представници су против веома јаких противника приказали добру и чврсту игру.

“У полуфиналу смо изгубили резултатом 2:1 од домаћина који је на крају освојио турнир са гол разликом 19:1. У утакмици за треће мјесто поражени смо на пенале од Шампиона из Илиџе”, рекао је Драгосављевић.

Kрајем маја Дрим Тим је учествовао и на турниру “Седми Спартанац Трофеј” у Бањалуци гдје је генерација 2014. освојила треће мјесто и бронзану медаљу.

Тренер Драгољуб Тенџерић каже да су у групи заузели друго мјесто примивши само један гол а у четвртфиналу су побиједили бањалучки БСK након пенала.

“Стигло је полуфинале и пораз од Бамбија из Тузле 5:2 и ово је била једина утакмица гдје нисмо били на очекиваном нивоу. Боља екипа је искористила наше мане и лако дошла до побједе. Морам нагласити да је код резултата 1:1 киша прекинула меч и мало пореметила ритам у који смо ушли. У утакмици за треће мјесто против ОФK Спартака из Бањалуке славили смо са 5:0 а дјечаци су показали карактер и вратили се још јачи послије пораза”, истакао је Тенџерић.

Наредног викенда Дрим Тим ће наступити на чак три турнира и то у Добоју гдје ће учествовати са генерацијама 2012, 2013. и 2016, затим у Бањалуци генерација 2015. а највећи изазов их очекује на међународној фудбалској смотри “Champions Trophy Winners 2023” у Санкт Полтену у Аустрији гдје ће у суботу у првој утакмици играти против чувеног Јувентуса.