Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ниче ново дјечије игралиште у центру Српца

Ниче ново дјечије игралиште у центру Српца

Прије пар мјесеци група родитеља покренула је иницијативу за уређење и изградњу новог дјечијег игралишта у центру Српца а ових дана завршавају се радови на постављању нових играчки и других садржаја.

Замјеник начелника општине Владимир Гужвић рекао је да се данас мало која локална заједница може похвалити да у центру града има овакве садржаје за најмлађе. Он је додао да ће акценат бити стављен на очувању новог игралишта од уништавања која су се дешавала у протеклом периоду.

“Набављени су нови садржаји за дјецу а помоћ родитељима који су покренули акцију пружили су Омладински савјет, Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” и Општина Србац који су препознали значај пројекта и омогућили да овај посао, на радост наших малишана, доведемо до краја. Kомплетан простор биће покривен видео надзором а казне за уништавање игралишта ће бити високе и ригорозне. Потрудићемо се да имена евентуалних починилаца оштећења јавно објавимо као и имена њихових родитеља. Апелујемо на све наше грађане да заједно чувамо ново игралиште како би у њему могла да уживају сва дјеца”, рекао је Гужвић.

Радове су изводиле србачке фирме Зоринг, Тутњиловић и Циклон дуо а велику новчану помоћ пружила је фирма Тат-Kом.