Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Немања Вученовић из Повелича наступа за репрезентацију БиХ на европском првенству у кошарци до 16 година

Немања Вученовић из Повелича наступа за репрезентацију БиХ на европском првенству у кошарци до 16 година

На предстојећем европском првенству у кошарци – дивизија Б, за младе до 16 година, које се одржава у Питестију у Румунији, учествоваће и репрезентација БиХ за коју наступа Немања Вученовић из Повелича, члан екипе Студент Игокеа из Александровца.

Првенство почиње 4. и трајаће до 13. августа а учествоваће 21 репрезентација која ће бити распоређена у четири групе.

Босна и Херцеговина се налази у групи са Румунијом, Грузијом, Аустријом и Исландом а прва утакмица против Исланда игра се у петак, 4. августа у 19.30 часова.

Двије најбоље репрезентације из групе избориће четвртфинале док ће остале разигравати за пласман од 9. до 21. мјеста.

Немања Вученовић који је недавно напунио 16 година освојио је у априлу ове године са младом екипом Игокее јуниорску кошаркашку Лигу шампиона побједом у финалу које је одиграно у Бурси у Турској против екипе Тофаша резултатом 73:66.

Полазници Игокеине кошаркашке академије показали су да су с правом били најбољи остваривши свих шест побједа у исто толико утакмица..

Млади србачки гимназијалац већ четири године члан је Игокее са којом је четири пута био првак Републике Српске у млађим категоријама а као члан јуниорске селекције овог клуба носио је и капитенску траку. Прошле године са Игокеом је потписао и стипендијски уговор.

Поред тога не запоставља школске обавезе и један је од најбољих ђака у свом разреду а прошле године проглашен је и за ученика генерације Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца.

У фебруару ове године Немања је за своје успјехе проглашен за најбољег младог спортисту општине Србац за 2022. годину.