Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Небојша Вученовић из Повелича уселио у нову кућу

Небојша Вученовић из Повелича уселио у нову кућу

Завршена је хуманитарна акција на изградњи нове куће за Небојшу Вученовића из Повелича и он је прије неколико дана уселио у намјештен нови дом.

Иницијатор акције Драган Вукобратовић рекао је да је у изградњу и опремање нове монтажне куће, површине 53 квадратна метра, уложено преко 70 хиљада KМ, што у новцу што у материјалу. Поред тога, велики број мајстора се без било какаве надокнаде укључио у акцију и на тај начин дао допринос да Небојша што прије усели у нови дом.

Помоћ је пружило око 50 предузећа и преко 300 појединаца, што новчаним уплатама, што помоћи у раду на кући.

“Нешин сан је остварен уз вашу помоћ и велико хвала свима који су подржали ову акцију”, рекао је Вукобратовић.

Обнова трошне куће старе пола вијека није била исплатива, а радост што је коначно ријешио егзистенцијално питање видљива је на Небојшином лицу који је изразио захвалност свима који су му помогли да оствари своју жељу.

“Хвала свима који су на било који начин допринијели изградњи нове куће јер никако не бих то могао сам извести. Позивам све који су на било који начин помогли акцију да дођу и буду моји гости и да се на лицу мјеста увјере да се помоћ исплатила. Битна је солидарност међу људима јер нечије мало за неког значи пуно”, каже Небојша.

Kућа је опремљена новим намјештајем и столаријом као и потребним кућанским апраратима и у потпуности је прилагођена Небојши.

Иако га живот није мазио, овај доброћудни младић не скида осмијех са лица. Kако каже, вјера у боље сутра му помаже да се избори са свакодневним недаћама.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish