Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На помолу рјешавање дугогодишњег проблема, ФK “Обилић ПП” добија стадион у Kладарима на кориштење

На помолу рјешавање дугогодишњег проблема, ФK “Обилић ПП” добија стадион у Kладарима на кориштење

Влада Републике Српске требала би на првој наредној сједници додијелити Општини Србац земљиште на којем је изграђен фудбалски стадион у Kладарима како би новоосновани Фудбалски клуб „Обилић ПП“ из Горњих Kладара могао играти првенствене утакмице пред домаћом публиком.

Ово је изјавио одборник у Скупштини општине Србац Бранко Граховац који је одржао званичан састанак на ову тему са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Савом Минићем.

Граховац је рекао да је министру предочио актуелну проблематику ФK Обилића, који се такмичи у Општинској лиги Лакташи-Србац-Прњавор, а којем је личном одлуком чланова управе ФK Kладари, који се престао такмичити прије пет година, забрањен улазак на стадион и кориштење службених просторија.

„Министар је показао разумијевање за наш клуб који има све потребне услове да игра утакмице пред домаћим навијачима а умјесто тога, због самовоље појединаца, мора играти домаће мечеве на градском стадиону у Српцу. Договорили смо да на првој наредној сједници Владе Републике Српске, по хитном поступку, предложи наш захтјев да се земљиште, које је тренутно у власништву државе, додијели Општини Србац“, рекао је Граховац, који је и предсједник Општинског фудбалског савеза Србац.

Према његовим ријечима, локална управа ће земљиште додијелити на кориштење Фудбалском клубу Обилић ПП, а у складу са потребама за спортске активности и Фудбалском клубу Kладари уколико се поново активира у фудбалским такмичењима, будући да је и даље регистрован у надлежном суду, иако званично не функционише.

„На састанку са министром констатовано је да се ради о ораници у влаништву државе на којој је већ изграђена спортска инфраструктура и не може се користити у друге сврхе. Надам се да ће након усвајања овог приједлога на сједници Владе, фудбал коначно заживјети у Kладарима након дужег периода, на радост истинских љубитеља спорта“, рекао је Граховац.

Оснивачка скупштина ФK Обилић ПП одржана је 17. јула прошле године у Горњим Kладарима а оснивачи клуба су Срђан Гојковић, Милан Лазић и Синиша Ђогић.

На сједници су формирани органи клуба и то скупштина која броји 25 чланова и управни одбор од седам чланова. Једногласно су изабрани предсједник скупштине Милан Лазић, предсједник клуба Срђан Гојковић и генерални секретар Синиша Ђогић, а именован је и надзорни одбор на челу са предсједником Миланом Балабаном.

Прва званична утакмица одиграна је 4. септембра у Општинској лиги, која је пета по рангу такмичења у Српској.

“Kлуб је основан због велике заинтересованости играча из села и околине и жеље да се такмиче у овом клубу. Због проблема са управом ФK Kладари која није хтјела поново покренути овај клуб, а ни дозволити да нови људи уђу у органе клуба и наставе такмичење након неколико година неактивности, били смо присиљени основати нови клуб”, рекао је генерални секретар Синиша Ђогић.

Он додаје да велики број некадашњих играча ФK Kладари, нарочито из омладинског погона, наступа за нови клуб

“У клуб је укључено много људи из Горњих Kладара и околних села. Жеља нам је да се у селу поново игра фудбал након дуже паузе јер овдје има много ентузијаста и заљубљеника у овај спорт ”, рекао је Ђогић.