Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На подручју општине Србац 3 нова случаја заражених лица вирусом корона

У последња 24 часа, према подацима Института за јавно здравство РС у општини Србац на основу радјеног ПЦР теста, пријављен је један нови случај код које је потврђено присуство вируса корона.
У истом периоду, према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Србац, брзим ентигенским тестом присуство вируса је потврдјено код 2 особе, и то код једне мушке особе старије животне доби која је упућена на болничко лијечење и једне женске особе старије животне доби која има блаже симптоме болести и налази се на кућном лијечењу.
Имунизација кинеском вакцином Синофарм, особа преко 65 година, настављено је данас у Спортској дворани Србац а вакцину је примило 120 особа.
Вакцинација се наставља сутра када је планирано такође 120 доза .
Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 58 особа, од којих је 30 активнопозитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1018особа, од којих се опоравило 948 особа, а преминуло је 40 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.205 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3.107 особа.
У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 600 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 78 особа, док је од посљедица болести преминуло 10 пацијената.
Када је ријеч о зараженима, ради се о 41 мушкоји 37 женских особа, од којих су седам млађе, 38 средње и 33 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, седам одоба је из Бијељине, шест из Козарске Дубице, пет из Градишке, по четири из Дервенте, Кнежева, Мркоњић Града и Чајнича, по три из Бањалуке, Вишеграда, Гацка, Добоја, Лакташа и Угљевика, по двије из Зворника, Котор Вароша, Новог Града, Петрова, Приједора, Теслића, Фоче, Хан Пијеска и Шипова и по једна из Братунца, Милића, Модриче, Невесиња, Прњавора, Српца, Челинца и Шамца.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 10 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бањалуке и Теслића и по једна из Невесиња, Дервенте, Теслића, Братунца, Модриче, Источног Новог Сарајева и Градишке.
До сада је у Републици Српској потврђено 63.512 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.606 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 44.893 особа, а тестирано је укупно 269.691 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 477 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 189, а у осталим болницама 288. На респиратору је 46 особа (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 24 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.694 особе, а надзор је завршен код 187.911 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *