Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На подручју општине Србац три нова случаја заражених лица вирусом корона

Према подацима Института за јавно здравство РС у општини Србац на основу радјеног ПЦР теста, пријављена су два нова случаја код којих је потврдјено присуство вируса корона.
Ријеч је о двије мушке особе млађе и средње животне доби.
У истом периоду, према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Србац, брзим антигенским тестом присуство вируса је потврђено код једне женске особе млађе животне доби. Сво троје заражених имају блаже симптоме болести и налазе се на кућном лијечењу.
Имунизација кинеском вакцином Синофарм , особа преко 65 година, настављено је и данас у Спортској дворани ,,9. јануар“ Србац, а вакцину је примило 120 особа.
Вакцинација се наставља сутра, када је планирано такође 120 доза исте вакцине.
Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 55 особа, од којих је 28 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1.020 особа, од којих су се опоравиле 952 особе, а преминуло је 40 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.207 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3.112 особа.
У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 548 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 85 особа, док су од посљедица болести преминуле двије особе.
Када је ријеч о зараженима, ради се о 43 мушке и 42 женске особе, од којих је 6 млађе, 44 средње и 35 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 14 особа је из Бањалуке, по шест из Бијељине, Котор Вароша и Мркоњић Града, пет из Требиња, по четири из Добоја, Невесиња и Пала, по три из Козарске Дубице, Фоче и Чајнича, по двије из Билеће, Брода, Вишеграда, Дервенте, Лакташа, Модриче, Прњавора, Српца и Угљевика и по једна особа је из Источне Илиџе, Источног Дрвара, Новог Града, Оштре Луке, Петрова, Рогатице, Сокоца, Челинца и Шамца.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенасу два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Петрова и Хан Пијеска.
До сада је у Републици Српској потврђено 63.597 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.608 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.168 особа, а тестирано је укупно 270.239 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 455, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 180, а у осталим болницама 275. На респиратору су 43 особе (18 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.615 особа, а надзор је завршен код 188.133 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *