Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На концерту у Разбоју Љевчанском наступило преко 200 младих фолклораша

На концерту у Разбоју Љевчанском наступило преко 200 младих фолклораша

Ансамбл народних игара “Лијевче” организoвao je у понедјељак 17. априла дјечију фолклорну манифестацију под називом “Дјеца су наше благо” у препуном друштвеном дому у Разбоју Љевчанском у склопу обиљежавања васкршњих празника.

На манифестацији су учествовали KУД “Kозара” из Горњих Подградаца, KУД “Славко Мандић” из Лакташа-секција Блашко, KУД “Ђердан” из Kукуља, Пјевачка група “Соколови Поткозарја” из Подградаца, Удружење за очување традиције Приједор и све секције АНИ “Лијевче”.

Ни лоши временски услови нису спријечили да се окупи преко 200 младих фолклораша који су на најљепши начин приказали традицију и обичаје нашег народа.

Манифестацији је присуствовао начелник општине Млађан Драгосављевић који је подржао рад ансамбла и рекао да ће се завршетком изградње дома створити услови за њихов још бољи рад.

Јордан Куваља, предсједник АНИ “Лијевче” захвалио се на подршци начелнику и Општинској управи, као и свима који помажу раду и дјеловању ансамбла, а нарочито учесницима синоћње фолклорне вечери.

“Испунили смо циљ а то је да млади кроз оваква дружења и окупљања сачувају нашу традицију и обичаје из прошлих времена и преносе их на будућа покољења”, истакао је Куваља.