Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник обишао радове на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

Начелник обишао радове на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, замјеник начелника Владимир Гужвић и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Дарио Kресојевић обишли су данас локацију на којој се гради зграда за младе брачне парове у Српцу.

Ријеч је о једном од првих таквих пројеката у Републици Српској, којим је предвиђена изградња ламеле са 20 станова површине од 59,75 до 71,55 квадратних метара.

Укупна корисна површина стамбених јединица износи 1.318 квадратних метара а уговорена вриједност радова је 1.690.000 KМ.

Радове изводи фирма “PROMAX” из Модриче.

Начелник Млађан Драгосављевић је изразио задовољство оним што је затекао на градилишту и додао да ће, уколико све буде текло планираном динамиком, усељење у станове бити могуће до краја сљедеће године. Он је рекао да је у току јавни позив на који млади брачни парови могу да се пријаве, а који је отворен до 1.9.2022. године.

„С обзиром да је јавни позив тек расписан, оно што за сада можемо рећи је да постоји велики интерес крајњих купаца који зову и распитују се. Званичних пријава још нема, али с обзиром да је тек почетак рока, очекујем да ће се пријавити и много већи број од 20 крајњих корисника. У сваком случају, могу изразити задовољство са овим што смо затекли на градилишту. Радови теку према плану и по ријечима извођача очекује се да ће у току идуће године зграда бити спремна за усељење”, рекао је начелник Драгосављевић.

Станови ће бити распоређени на приземљу и четири спрата, а зграда ће, између осталог, располагати лифтом, даљинским очитавањем водомјера и савременим системима ватродојаве.

Цијена стамбеног простора је дефинисана одлуком Скупштине општине Србац и износи 1.200 KМ по квадратном метру.

Потенцијални кандидати треба да испуне бројне критеријуме, а један од њих је да морају бити држављани Републике Српске и БиХ и имати мјесто пребивалишта у Српцу најмање 12 мјесеци прије расписивања конкурса.

“Један од важнијих услова је да немају ријешено стамбено питање, односно некретнину за становање у Републици Српској и иностранству, нити су имали у власништву сличну некретнину у Српцу и на територији општине у којој су стално запослени”, рекао је начелник Драгосављевић.

Приликом бодовања биће узета у обзир старосна доб кандидата, а појединачно се бодују оба супружника. Највећи број бодова добиће кандидати до 30 година старости. Такође ће се вредновати број дјеце у породици, а највише бодова биће додијељено онима који имају троје и више дјеце.

“Предност ће бити дата дјеци погинулих бораца, ратних војних инвалида и родитељима дјеце са потешкоћама у развоју а додатне бодове добиће и кандидати са звањем доктора медицине и инжењера електротехнике и машинства”, рекао је начелник Драгосављевић.

Уколико буде интереса на првом јавном позиву, у плану је да се по завршетку ове зграде прави још једну ламела са 20 станова.