Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник наградио најуспјешније матуранте и ученике основних и средњих школа

Начелник наградио најуспјешније матуранте и ученике основних и средњих школа

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за најуспјешније матуранте основних и средњих школа и ученике и менторе који су остварили изузетне успјехе на школским такмичењима.

Међу њима је било 13 ученика Центра средњих школа “Петар Kочић”, од чега два вуковца и 11 одликаша. За ученика генерације проглашена је ученица четвртог два разреда гимназије, Сузана Стојковић, која је награђена са новчаном наградом од 300 KМ, монографијом “Србац-монографски записи” и паметним сатом.

Добитница Вукове дипломе је и Јована Вујичић која је награђена са 200 KМ а по 100 KМ и књигу завичајних писаца су добили одликаши: Михаела Барашин, Тамара Петковић, Вишња Санчанин, Анастасија Шикман, Сања Лепир, Теодора Лепир, Валентина Вранић, Александра Дринић, Младен Шелехијевић, Сара Гужвић и Николина Цвијетић.

Награђено је и осам ученика Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца који су остварили одличан успјех из свих предмета и добили Вукову диплому. Ученик генерације, Стефан Малетић, добио је 150 KМ, монографију “Србац-монографски записи” и збирку задатака из математике за друге разреде, аутора Здравка Ђукића.

По 100 KМ и збирку задатака добили су вуковци Теодора Стојић, Николина Милијашевић, Александар Перић, Маја Шарић, Лара Олењук, Јована Илић и Гордана Малбашић.

Уручене су и награде ученицима из србачке основне школе а новчану награду од 300 KМ за остварене успјехе на такмичењима из математике и физике добио је Стефан Малетић. Награде у износу од 100 KМ су добили и ментори који су га спремали за такмичења, наставник математике Недим Окић и наставница физике Тања Гудаловић.

За друго мјесто на регионалном такмичењу из физике награду од по 50 KМ добили су ученик Страхиња Видовић и наставница физике Савка Вукашиновић а за прво мјесто на регионалном такмичењу из српског језика по 50 KМ су добили ученик Лука Лепир и наставница Дејана Ћирић.

Саобраћајна секција србачке школе освојила је друго мјесто на регионалном такмичењу и добила на пријему награду од 100 KМ а њихов наставник Миодраг Поњавушић 50 KМ. Секција из демократије је за освојено прво мјесто на регионалном такмичењу награђена са 200 KМ а ученик Андреј Глигорић за друго мјесто на регионалном такмичењу из демократије 50 KМ. Њихов ментор, наставница Нада Миловановић, добила је 100 KМ.

Ученица генерације ОШ “Вук Kараџић” из Ситнеша, Анђела Новаковић, добила је 150 KМ, монографију “Србац-монографски записи” и збирку задатака из математике а иста награда уручена је и ученици генерације ОШ “Доситеј Обрадовић” из Разбоја, Андреи Ливопољац.

Награде су такође добили ученици и такмичари ове школе, Павле Kнежевић, добитник посебне дипломе из математике, који је добио 50 KМ, ученица Маја Пантелић за освојено друго мјесто на регионалном такмичењу из саобраћаја 50 KМ, наставник Миодраг Поњавушић 50 KМ и саобраћајна секција за треће мјесто на регионалном такмичењу 100 KМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић честитао је свим ученицима на успјешним резултатима, као и њиховим наставницима, професорима и родитељима који су подједнако заслужни за остварен успјех.

“Наша општина се увијек истицала на школским такмичењима и пријемним испитима на факултетима, гдје су србачки ученици били међу најбољима и не сумњам да ће тако остати и у наредном периоду. Kао локална заједница трудимо се да вам овим пријемом, али и на друге начине, покажемо колико нам значите и искрено се надам да ћете стечено знање једног дана примјенити на подручју наше општине. На нама је да за то створимо што боље предуслове”, рекао је начелник Драгосављевић.

Ученица генерације Центра средњих школа “Петар кочић”, Сузана Стојковић, рекла је да планира наставити даље школовање у Бањалуци и уписати медицинску лабораторијску дијагностику на Медицинском факултету.

“Овај пријем представља лијеп гест општине и драго ми је што сам била овдје јер је то показатељ млађим генерацијама да се труде, дају свој максимум и марљиво раде, јер ће тако постићи своје циљеве”, рекла је Сузана.

Међу ученицима деветих разреда који ускоро уписују средњу школу, највећи број њих се на пријему изјаснио за србачку гимназију и медицинску школу у Бањалуци.

Миленко Живанић, директор Центра средњих школа “Петар Kочић”, пожелио је успјех свим ђацима у будућем школовању и изразио наду да ће се што више ђака одлучити за неку од овдашњих средњих школа.

“Чули смо да одређен број ученика неће уписати школу у Српцу. Мени би било драго да их овдје буде што више али гдје год да их упишете желим вам срећу и успјех”, рекао је Живанић.

Наставник математике ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац, Недим Окић, изразио је наду да ће ученици који упишу школе у другим градовима остати да живе у Српцу и да ће се будући студенти такође једног дана вратити у нашу општину.

“Надам се да ће доћи неко боље вријеме и да ће се зауставити лош тренд одлазака који влада на овим просторима. Захваљујем се начелнику општине и његовим сарадницима на организацији овог пријема јер препознају остварене успјехе а то се види и по наградама. Некоме ови појединачни износи можда дјелују скромно али укупан износ није мали за једну локалну заједницу”, рекао је Окић.

Начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да је из општинског буџета за награде матурантима и ученицима укупно издвојено око 6.000 KМ.