Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Милош Будић честитали Ускрс

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су честитку вјерницима католичке вјероисповјести који овог викенда прослављају Ускрс.

Поред празничних порука, они су упутили апел грађанима да поштују мјере које су донесене у циљу превенције ширења вируса корона.

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић пожелио је католичким вјерницима да Ускрс проведу у миру, здрављу и сваком добру.

„Ускршњи празници се данас прослављају у времену када је човјечанство оковано пандемијом новог вируса, али то не треба да вас спријечи да у својим домовима, у друштву најмилијих, прославите највећи хришћански празник у духу традиције и обичаја. Препорука надлежних институција је да се избјегну већа породична славља и јавна окупљања, тако да би празник Христовог ускрснућа требало обиљежити искључиво у кругу најуже породице.

А Ускрс и јесте породични празник, који нас зближава, враћа нашим коријенима и непрестано подсјећа да будемо бољи и праведнији људи који ће изградити друштво узајамног поштовања и напретка.

Убијеђен сам да ће нам ови празнични дани донијети много више радости, да ће бити наговјештај изласка из тешког периода у коме се налазимо и пружити нам наду у боље сутра “, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Милош Будић пожелио је вјерницима који славе Ускрс по грегоријанском календару да празничне дане проведу у духовном и свеопштем миру, разумијевању и толеранцији, уз уважавање људи свих вјера и нација.

„Поручујем вам да останете у својим кућама и Ускрс прославите у кругу најуже породице, а да путем разних средстава комуникације честитате празнике члановима шире породице, комшијама и пријатељима. Само на тај начин ћемо спријечити ширење пандемије вируса корона.

Међутим, као што разне епидемије нису пореметиле прославу највећих хришћанских празника кроз историју, тако ће и ове године католички вјерници широм свијета засигурно пронаћи адекватан начин да достојно прославе Ускрс и подијеле благодат љубави и среће са својим ближњима. У то име, упућујем вам још једном искрене честитке са жељом да вам остатак године буде у свему бољи, љепши и просперитетнији“, каже се у честитки предсједника Милоша Будића.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *