Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Милош Будић честитали Дан Републике Српске

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су заједничку честитку грађанима општине Србац поводом 9. јануара Дана Републике Српске.

У својој честитки су пожељели да овај празник обиљежимо достојанствено, као што смо то чинили и претходних година, али уз поштовање важећих епидемиолошких мјера како ни на који начин не бисмо угрозили здравље наших суграђана.

“Иако живимо у времену које је обиљежила пандемија вируса корона, двадесет и девет година постојања Републике Српске, довољан су разлог да и овогодишњи празник дочекамо с више оптимизма, надања и вјере у њену будућност.

Република Српска у данашњем времену има свој суверенитет и територијални интегритет, надлежности и уставни капацитет и своје институције које обављају функције у корист и на добробит свих њених грађана.

Рођена је у миру а одбрањена у рату који јој је наметнут, за шта највеће заслуге имају наши борци који су храбро стајали на бранику отаџбине и захваљујући којима данас славимо свој идентитет, слободу, културу и језик.

Многи и данас оспоравају њено постојање покушавајући да је ослабе, али у томе не успијевају јер је Српска данас политички, институционално и економски стабилна. јачајући из године у годину своје капацитете и повезујући се политички, економски и привредно са остатком свијета.

Како би била још љепша за живот, потребно је додатно порадити на побољшању демографске слике, јер живота на овим просторима нема без дјечије игре и радости, као и на обезбјеђивању посла свим радно способним грађанима и мирног живота и сигурне пензије грађанима треће животне доби.

У томе је већ постигнут одређен напредак, нарочито у нашој локалној заједници, а сигурно је да ћемо новим мјерама допринијети да живот људи на овим просторима буде још сигурнији и просперитетнији.

Српска је у протеклом периоду показала да има потенцијал да се суочи са највећим изазовима и проблемима. Правовременим одговором на кризу изазвану вирусом корона, чиме је у значајној мјери смањен број заражених и преминулих, наш здравствени сектор је по својој стручности, професионалности и пожртвованости, надмашио многе развијеније земље које нису успјевале да се на тако ефикасан начин суоче са највећом пошасти у модерном добу.

То је још један доказ стабилности институција и спремности да се у најтежим временима заштити сигурност наших грађана.

Вјерујемо да ће Српска још дуго постојати и славити Дан Републике и да ће и даље бити стабилнији дио БиХ дајући снажан допринос стабилности и развоју читавог региона”, каже се у заједничкој честитки.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *