Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник даровао прворођену бебу Анђелију Драгомировић из Илићана

Начелник даровао прворођену бебу Анђелију Драгомировић из Илићана

Начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник одјељења за општу управу Душко Митрић посјетили су у сриједу 15. фебруара породицу Данијела (26) и Милане Драгомировић (24) из Илићана која је 2. јануара постала богатија за још једног члана, Анђелију Драгомировић, као прворођену бебу у овој години на подручју србачке општине.

Представници локалне управе уручили су Драгомировићима поклоне у виду опреме за новорођенче, златника, поклона за родитеље и новчане накнаде у износу од 300 KМ која се додјељује из општинског буџета за свако прворођено и другорођено дијете у нашој општини.

Поред Анђелије, Данијел и Милана имају и трогодишњег сина Луку и живе складно у породичном домаћинству бавећи се пољопривредом и другим пословима.

“Запослен сам у фирми “Интеграл” као возач али се заједно са оцем, мајком и супругом бавим пољопривредом, имамо нешто стоке и планирамо да се ширимо. Kренули смо од нуле, све сами финансирајући и надамо се да бисмо могли добити неке подстицаје, а ако не успијемо, онда ћемо све то обезбиједити из властитих прихода. Волио бих да се више окренем пољопривреди и селу. Сви из села одлазе а ја имам жељу да останем и трудићу се за то свим силама”, рекао је Данијел.

Његова супруга Милана, која води поријекло из Папажана код Лакташа, додаје да углавном води бригу о дјеци код куће и још није запослена. Kако би зарадили додатне приходе, супруг Данијел повремено ради за надницу у селу.

“Имам свој багер и вршим услуге ископа по селу. Умијем и око браварије и механике и повремено ме ангажује неко од мјештана да му нешто заварим или офарбам. У слободно вријеме се бавим и ловом”, каже Данијел.

Истиче да је имао велику жељу да се кћерка Анђелија роди уочи Божића како би заједно прославили најрадоснији хришћански празник, што се испунило.

“Захваљујем се начелнику и општини што су нас посјетили и донијели поклоне. Ово је лијеп гест локалне управе”, рекао је Данијел.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је ово једна од бројних пронаталитетних мјера које се реализују у току године.

“Имали смо прилику да посјетимо породицу Драгомировић и чујемо њихова размишљања која су позитивна, будући да желе да остану живјети и радити на селу, а имају и планове за ширење породице. Ово је једна од најљепших улога које имам у склопу својих редовних дјелатности и наставићемо са примјеном и осталих мјера за које сам увјерен да дају ефекте, јер је посљедњих година присутан тренд повећања броја новорођене дјеце у нашој општини”, рекао је начелник Драгосављевић.

Да је то заиста тако, према ријечима начелника, потврђује податак да је на подручју србачке општине прошле године рођено 148 беба а 2021. године 149 беба. Примјера ради, 2018. су рођене 133 бебе, 2019. године 139 а 2020. године свега 119 беба.

“У склопу пронаталитетних мјера сваког мјесеца издвајамо по 100 KМ за 54 породице са четворо и више дјеце а финаснирали смо и неколико вантјелесних оплодњи које су дале резултате”, истакао је начелник Драгосављевић.