Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Народна библиотека Србац учланила 435 нових читалаца

Народна библиотека Србац учланила 435 нових читалаца

У Народној библиотеци у Српцу завршена је традиционална акција учлањења читалаца по цијени од 1 KМ, која се организује поводом светосавских празника.

Директор библиотеке Бранко Савановић рекао је да је и поред тренутне ситуације везане за пандемију вируса корона акција испунила жељени циљ.

“Од почетка године учланили смо 435 нових читалаца. Од тог броја, 259 је учлањено по промотивној цијени од 1 KМ, 138 нових чланова су ученици најбољих одјељења који су на поклон добили годишње карте. Поред тога, сваке године поклањамо и годишње чланске карте за ратне војне инвалиде, породице погинулих бораца, социјалне случајеве и донаторе и на тај начин учлањено је 36 особа док су се двије особе учланиле прије почетка светосавске акције”, рекао је Савановић.

Према цјеновнику који важи за 2022. годину, редовна годишња чланарина за одрасле износи 10 KМ, за ученике и студенте 5 KМ а за пензионере и колективна учлањења 5 KМ.

Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења Извор, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица.