Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Награђени истакнути средњошколци и професори за остварене резултате

Награђени истакнути средњошколци и професори за остварене резултате

Директор Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац, Миленко Живанић, организовао је пријем за ученике и професоре који су се истакли на такмичењима, у различитим школским активностима и промоцији школе.

Пријему је присуствовало 30 ученика и осам професора, њихових ментора.

Живанић је рекао да су ученици и професори и ове школске године својим резултатима, реализованим активностима и манифестацијама на изванредан начин промовисали, како себе лично, тако и школу у цјелини.

“Несебично су допринијели афирмацији позитивних вриједности и још једном показали да је у нашој установи приступ васпитно-образовном раду на завидном нивоу. С правом имамо разлога бити поносни на све остварене резултате што управа школе препознаје, изузетно цијени и на адекватан начин награђује. Тиме настојимо показати и ставити до знања генерацијама које долазе да водимо рачуна о онима који су најбољи, а наша обавеза је да им обезбиједимо што боље услове за исказивање потенцијала и креативности, чему се у нашем Центру придаје изузетна важност”, истакао је Живанић.

Ученица трећег разреда гимназије, Тина Врховац, која је освојила друго мјесто на регионалном такмичењу из математике, награђена је похвалом и новчаном наградом, као и њен ментор, професорица математике Маја Kаран.

У склопу пројекта ,,Ја грађанин“ из демократије и људских права, група ученика из четвртог два гимназије у саставу: Александра Дринић, Бранка Тесла, Сузана Стојковић, Милош Медић, Нина Обад, Сања Лепир, Теодора Лепир, Нина Миланковић и Валентина Вранић освојила је треће мјесто на регионалном такмичењу и награђени су похвалом и новчаном наградом. Захвалницом и новчаном наградом награђена је и професорица демократије и људских права Драгица Пезеровић, њихов ментор.

Ученица Анђела Јовичић из трећег разреда економских техничара, која је освојила друго мјесто на републичком такмичењу из монетарне економије и банкарства и њен ментор, професорица Лела Бакић, такође су награђене похвалом, захвалницом и новчаном наградом.

Ученик Милош Медић из четвртог два гимназије освојио је друго мјесто пјесмом “Чувари мегдана“ на републичком литерарном конкурсу поводом Дана републике и треће мјесто пјесмом “Kолосеум мртвих“ на републичком литерарном конкурсу Доња Градина. Милошу и његовом ментору, професорици српског језика и књижевности, Бранки Kесер, такође су уручене похвала, захвалница и новчане награде.

Похвале су добили сљедећи ученици: Анђела Јовичић из трећег разреда економских техничара за учешће (освојено осмо мјесто на регионалном такмичењу из математике), Дора Јефтић из другог разреда гимназије за учешће (освојено девето мјесто на регионалном такмичењу из математике), Николина Атлагић из трећег разреда економских техничара за учешће (освојено пето мјесто на републичком такмичењу из монетарне економије и банкарства) и Марко Јовичић из трећег разреда машинских техничара за учешће (освојено девето мјесто на регионалном такмичењу из информатике).
Менторима наведених ученика, професорима: Амри Џанић Окић, Маји Kаран, Лели Бакић и Санелу Салтовићу уручене су захвалнице.

За активно учешће у организацији и реализацији манифестације “Дан отворених врата”, похвале су уручене ученицима: Нини Николић, Вишњи Санчанин, Тијани Радонић и Николини Пантелић из четвртог један гимназије, Аници Алексић и Магдалени Аничић из другог разреда гимназије, Љубиши Шумару из трећег разреда машинске школе и Ирини Kљајчин из четвртог разреда економских техничара, док је њиховом ментору, педагогу Жарку Брканлићу додијељена захвалница.

За успјешну организацију и реализацију културне манифестације “Вече умјетности“ похвале су добили ученици Љубиша Шумар, предсједник Савјета ученика, из трећег разреда машинске школе и Ирина Kљајчин, замјеник предсједника из четвртог разреда економских техничара, а њиховом ментору, професорици Санели Видовић уручена је захвалница.

Велики допринос у промоцији школе кроз своје стваралаштво дале су ученице Вишња Санчанин и Татјана Смиљанић, којима су такође уручене похвале.

У бројним, изузетно занимљивим пројектима из биологије, историје и српског језика, чији резултати красе хол школе, учествовале су ученице из четвртог два гимназије: Теодора Лепир, Сања Лепир, Тамара Мајсторовић, Нина Обад и Ања Страхињић и њима су додијељене похвале.

Похвалу је добила талентована сликарка Марина Цвијановић из трећег разреда гимназије која је учествовала на бројним ликовним конкурсима и чији су радови постали запажени.

Глумачка скупина у саставу: Вишња Санчанин, Милош Драгомировић, Огњен Миљевић, Сергеј Мершник и Немања Игњатић припремила је и извела неколико представа у холу школе и за њихово умијеће су им уручене похвале.

“Желим да се обратим ученицима млађих разреда који остају у овој школи и да им поручим да остану креативни и оригинални и да раде на томе да буду још бољи. Kреативност су показали и учинили ме поносном, нарочито на “Вечери умјетности”, када сам видјела шта могу и шта желе. Наставите радити као и до сада и када будете организовали активности попут ових, позовите и нас матуранте и бивше ђаке јер ће нам бити драго да вас слушамо и гледамо”, поручила је Вишња Санчанин, матурант.

Извор: Центар средњих школа “Петар Kочић” Србац