Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Мурал посвећен Угљеши Kојадиновићу освануо у Српцу

Мурал посвећен Угљеши Kојадиновићу освануо у Српцу

У част чувеног србачког глумца Угљеше Kојадиновића, ових дана постављен је мурал на зиду Дома младих чиме је још једном одата почаст овом великану чија биста краси градски парк у Српцу.

Мурал је израдио ликовни умјетник Ђурађ Стевановић из Шапца а сагласност да га наслика баш на овом мјесту дали су Центар за културу и спорт, Радио Србац и Kафе бар “Дом младих”.

Идејни творац мурала и један од власника оближњег Puba Eight, Славиша Стојковић, каже да је идеју добио након промоције књиге о Угљеши Kојадиновићу.

“Угљеша је један од наших највећих умјетника а ми у Eightu желимо да од овог мјеста направимо култну кафану која би окупљала младе људе приближно сличног размишљања. Има симболике и у томе што је Угљеша велики дио слободног времена провео у кафани. Желимо да истакнемо једну умјетничку димензију овог мјеста за које се надамо да ће бити препознатљив дио Српца. Морам да се захвалим Ђурађу који је сјајно насликао мурал, а прије тога радио је на осликавању унутрашњег дијела нашег локала“, рекао је Стојковић.

Бранка Санчанин, ауторка монографије о Угљеши Kојадиновићу, честитала је младом умјетнику на одлично израђеном дјелу а његова сестричина Вања Малешевић, рођена Вулин, каже да нико други до сада није успио тако вјерно да дочара поглед њеног ујака.

“Ето нашег “Kарбонеа”,како су Угљешу звали најближи пријатељи, на правом мјесту, гледа у кафану, јер кафана и јесте била његова друга кућа. Ко год од сада крене на кафу у Pub Eight, треба да зна да иде на кафу са Угљешом.”, рекла је Бранка Санчанин која је и предсједник Управног одбора Центра за културу и спорт Србац.`