Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Млади Kрајишник прославио 45 година постојања и рада

Млади Kрајишник прославио 45 година постојања и рада

Фудбалски клуб “Млади Kрајишник” прославио је синоћ 45 година постојања и рада, а свечаности која је организована у друштвеном дому у Kукуљама присуствовало је близу 400 чланова, пријатеља и симпатизера овог клуба из Српца, Градишке, Лакташа, Прњавора, Бањалуке и других општина и градова у окружењу.

Ова манифестација је била и својеврсно донаторско вече јер су средства прикупљена продајом улазница и томболских листића усмјерена за рад овог спортског колектива.

Секретар клуба Радојица Видовић захвалио се свим гостима на одзиву и истакао да оволика подршка њиховом раду свједочи да је пред Младим Kрајишником свјетла будућност.

“Већ петнаестак година смо стабилан члан Подручне лиге Градишка, како у финансијском тако и у играчком погледу. Доста смо урадили на изградњи инфраструктуре, од трибина које смо подигли прије десетак година, до свлачионица и помоћних објеката. Надамо се да ћемо уз помоћ донатора успјети прекрити трибине, како их не би уништио зуб времена. Амбиција нам је да останемо стабилан четвртолигаш и да са србачком Слогом покушамо направити школу фудбала која ће окупити талентовану дјецу из цијеле општине”, рекао је Видовић.

Фудбал у Kукуљама се играо на травнатим теренима још 50-их година прошлог вијека а садашњи стадион изграђен је 1976. године. Од тада до данас, Млади Kрајишник није престајао да се такмичи, а првенствене утакмице су се играле чак и за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата.

Садашњу управу клуба, поред Радојице Видовића, чине предсједник клуба Жељко Голуб и директор Љубомир Видовић. Њиховим ангажманом у наредном периоду очекује се подршка Фудбалског савеза Републике Српске који је најавио да ће пружити финансијску помоћ.

“Трудимо се да помогнемо свим клубовима у Републици Српској па тако и Младом Kрајишнику који очигледно има велики број присталица. Велики број фудбалских ентузијаста је дошао на ову манифестацију како би подржао рад Младог Kрајишника што је веома значајно јер је у данашњем времену изузетно тешко да клубови опстану”, рекао је генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске, Огњен Ваљић.

Млади Kрајишник сваке године добија и финансијску подршку из општинског буџета, без чега не би могли функционисати. Из Општинске управе су упућивали и новчане донације за изградњу инфраструктуре клуба у протеклом периоду.

“Овај лијеп јубилеј сврстава Млади Kрајишник у најстарије спортске колективе на подручју наше локалне заједнице и упућујем искрену честитку цјелокупном колективу, управи и фудбалерима, али свим другим играчима и фудбалским радницима који су прошли кроз клуб у ових 45 година. Општина Србац настоји на прави начин подржавати њихов рад а трудиће се да и у будућности допринесе опстанку и напретку овог клуба”, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Међу бројним гостима присутни су били предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић, предсједник Општинског фудбалског савеза Србац Бранко Граховац, одборници и секретар Скупштине општине Србац и бројни привредници из Српца и окружења.

Током манифестације, аутор монографије о 75 година Слоге и србачког фудбала, Жељко Бабић, уручио је своју књигу секретару Радојици Видовићу, будући да се и Млади Kрајишник својом богатом прошлошћу уписао у историју фудбала на овим просторима.

Поред свечане вечере и томболе са богатим фондом награда, госте су забављали естрадни умјетници Баја Мали Kнинџа, Јован Перишић и Милијана Дрљача.