Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Млади србачки риболовци нижу успјехе на такмичењима

Млади србачки риболовци нижу успјехе на такмичењима

Спортски риболов у Српцу има дугу традицију а успјешно је настављају млади заљубљеници у природу који су протеклих дана на разним такмичењима освојили највиши пласман.

Један од њих је Давид Михољчић из Српца који је на Петом михољданском FEEDER купу у Палачковцима, у организацији Спортско-риболовног друштва “Укрински цвијет” из Прњавора, освојио прво мјесто у пецању у конкуренцији 40 врсних риболоваца.

Давид је по други пут учествовао на овом такмичењу а укупно је уловио 6750 грама рибе.

“Извукао сам на жријебању сектор А, позицију 1 и у почетку сам добио пар ситних бијелих риба и затим неко вријеме нисам имао ниједан ударац. Занимљиво је да сам сат и по прије почетка такмичења уловио шарана близу четири килограма, током чијег извлачења сам упао у воду али ме то није спријечило да наставим такмичење и касније уловим још два шарана што ми је и донијело прво мјесто”, рекао је Давид, који упућује захвалност секцији Палачковци и похваљује добру организацију.

На такмичењу у Палачковцима учествовао је и Српчанин Бориша Шарић који је освојио друго мјесто у припремању котлића.

До успјеха је недавно дошао и млади риболовац Бојан Малешевић из Српца који је освојио друго мјесто на Седмом међународном вараличарском купу у пецању у Добоју.

Бојан је у категорији сениора освојио друго мјесто упецавши на ушћу ријеке Лукавице у Босну, на штап варалицом, штуку дугачку 87 центиметара и тешку шест килограма и 300 грама.

“Једини сам уловио штуку од око 65 риба које су ухваћене за вријеме такмичења која је управо и однијела друго мјесто и која је била највећи улов”, каже Бојан.

Такмичење је одржано у организацији Спортског удружења риболоваца “Босна” из Добоја на ушћу ријеке Лукавице у Босну а учешће су узели такмичари из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске.

Двадесетједногодишњи Бојан Малешевић је велики љубитељ риболова и рекреативно се бави пецањем. Већ трећу годину учествује на овом такмичењу гдје су риболовци варалицама пецали смуђа, штуку и буцова, а најуспјешнијима је уручена вриједна риболовачка опрема.

“За награду сам добио пригодан прибор за риболов, пехар и диплому. Задовољан сам како је све прошло а након улова и мјерења, рибе су спортски враћене у воду”, каже Бојан.

Прво мјесто освојио је Саша Грозданић са 297 бодова, друго Бојан Малешевић са 252 бода а треће Мехмедалија Терзић са 162 бода.