Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Миломир Савчић у посјети Општини Србац и Борачкој организацији Србац

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је данас општину Србац и разговарао са руководством Општинске управе и Борачке организације Србац.

Том приликом констатована је добра и коректна сарадња са нашом локалном заједницом а начелник општине Млађан Драгосављевић истакао је пуну подршку управе раду и активностима Борачке организације.

Савчић је потом посјетио спомен собу у Српцу гдје је одао почаст погинулим борцима Војске Републике Српске.

“Србац је ријетка општина гдје је завршена изградња централног спомен обиљежја, спомен собе и скоро свих спомен обиљежја погинулим борцима по мјесним заједницама што је гаранција и залог да се погинули јунаци никад неће заборавити”, рекао је Савчић.

Kроз разговор са руководством Борачке организације Србац, Савчић је информисао присутне о активностима и раду БОРС-а са циљем побољшања материјалног положаја борачких категорија.

“За Акциони план запошљавања и самозапошљавања Владе Републике Српске пријавило се више од 1400 лица. Ресорно министарство је за овај програм предвидјело три милиона KМ, али се испоставило да је за ове намјене потребан већи износ, односно 14 милиона KМ, због чега ће Влада измјенити Акциони план и обезбиједити додатна средства за сва пријављена лица. Са Владом и ресорним министарством обезбијеђена су средства за помоћ угроженим незапосленим борцима од прве до пете категорије млађим од 60 година, а континуирано се ради на пружању помоћи лицима осумњиченим за наводне ратне злочине” рекао је Савчић.

Предсједник Борачке организације Србац,Горан Плотан, информисао је Савчића о стању у организацији и њеном раду, као и о раду Фонда солидарности. Са руководством организације изложио је детаљан програм рада Фонда у текућој години, а том приликом је најављено да ће се Борачка организација Србац обратити БОРС-у са захтјевом за помоћ активностима Борачке организације и Фонда.

Предсједник Савчић је изразио пуну подршку раду организације у Српцу, похвалио њену организованост, те додао да ће БОРС, у складу са својим могућностима, помоћи рад Фонда солидарности.

“Задовољни смо посјетом предсједника Миломира Савчића који је својим планом обилазака одабрао да посјети и нашу организацију како би се увјерио у активности које проводимо. Изражавамо задовољство резултатима посјете јер смо добили чврсто обећање да ће нам пружити помоћ на рјешавању стамбене проблематике најугроженијих чланова“, рекао је Плотан.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *