Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Миленијум” на хуманитарној представи прикупио 1070 KМ за акцију “Kућа од срца”

“Миленијум” на хуманитарној представи прикупио 1070 KМ за акцију “Kућа од срца”

На хуманитарној представи која је у суботу 10. децембра одржана у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу прикупљено је 1070 KМ за изградњу куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца у склопу акције “Kућа од срца”.

Представу “Сањари” извело је Аматерско позориште “Миленијум” чиме је обиљежено 16 година постојања и рада невладине организације која окупља младе који желе да на квалитетан начин проведу своје слободно вријеме.

Предсједник НВО “Миленијум“, Санела Видовић, каже да је сав приход од продатих улазница, по цијени од 5 КМ, усмјерен за ову хуманитарну акцију. Она додаје да је циљ њиховог дјеловања да млади људи, кроз низ активности, покушају да се усмјере према правим вриједностима у животу.

“Из године у годину се трудимо да младима пружимо низ занимација како би се препознали и на тај начин формирали себе као личности. Постали смо препознатљиви по аматерском позоришту и драго нам је да је сала Дома културе била попуњена што нам даје додатну снагу да у наредном периоду будемо још бољи. Захваљујемо се на подршци Општини Србац, Министарствима породице омладине и спорта и просвјете и културе као и свим приватним фирмама са подручја наше општине који нам помажу у раду“, рекла је Видовић.

Представа “Сањари“ за коју је режију урадила позната глумица Народног позоришта РС, Слађана Зрнић, освојила је награду на Омладинском фестивалу позоришта РС.

“Драго ми је да видим да заједно са нама расте и позоришна публика у Српцу, али и широм Српске. Гдје год смо играли сале су биле пуне. Представа “Сањари” кроз забаву и на неки хумористичан начин приказује живот и проблеме данашњих средњошколаца“, рекла је Зрнић и додала да ће сарадња са младим глумцима бити настављена и у наредном периоду.

Замјеник начелника општине, Владимир Гужвић, честитајући јубилеј истакао је да је баш ова организација небројено пута била иницијатор многих акција што је препознато и у локалној управи која подржава рад Миленијума и додаје да ће тако бити и убудуће.

Директор “Центра за културу и спорт“, Радован Митраковић, истакао је да представа “Сањари” показује да позориште у Српцу добија све већу улогу и обећао да ће се у наредној години радити на томе да буде организовано што више позоришних представа јер је ријешен дугогодишњи проблем сцене.

“Набављена је нова расвјета, разглас и микрофони што омогућава и већим позоришним трупама квалитетније услове за одигравање представа”, рекао је Митраковић.

У склопу јубилеја Миленијума, у недјељу 11. децембра гостовали су и чланови Драмске сцене СПKД “Просвјета” из Прњавора који су одиграли бесплатну представу “То нисам ја”.

Ова представа, у маниру форум театра, пропитује диктат друштвених мрежа, утицај интернета и опасности које он са собом доноси.

Изводи је 12 младих глумаца који на интересантан начин, кроз пет повезаних прича, говоре о најчешћим грешкама и погрешним изборима младих.

Изгубивши контакт са реалношћу, они су завршили у менталној установи гдје изнова проживљавају сопствене трауме без коначног рјешења и излаза.

Донатори за два дана обиљежавања манифестације Миленијума били су фирме “Тат-Kом”, “Наша боровница” и “Атом компани”, Ресторан Монументал, Пекара Сунце и трговинска радња “АДС”.