Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Милан из Косјерова првак Општинске лиге Прњавор-Лакташи-Србац

Милан из Косјерова првак Општинске лиге Прњавор-Лакташи-Србац

Протеклог викенда одигране су утакмице посљедњег кола Општинске лиге Прњавор-Лакташи-Србац у којима су постигнути сљедећи резултати:

Полет (Мали Ситнеши) – Милан (Косјерово) 2:4
Врбас (Пријебљези) – Будућност (Доњи Гаљиповци) 0:1
Младост (Бајинци) – Црвена земља (Нова Вес) 2:1
Обилић ПП (Кладари) – Тамарис (Мрчевци) 2:1
Братство (Повелич) – ОФК Ножичко (Ножичко) 4:5

Побједом у Малим Ситнешима, екипа Милана из Косјерова освојила је титулу првака Општинске лиге и од наредне сезоне играће у Подручној лиги Градишка.

Милан је остварио 13 побједа, два ремија и три пораза а једина екипа са подручја србачке општине која их је успјела савладати у овој сезони био је Обилић ПП из Горњих Кладара.

Обилић је јуче савладао и екипу Тамариса која се све до овог кола борила за прво мјесто тако да је несумњиво да Кладарчани ове сезоне играју добар фудбал а то су потврдили и уласком у финале Купа Општинског фудбалског савеза Србац гдје ће у сриједу 31. маја од 19 часова, на градском стадиону у Српцу, играти против србачке Слоге.

Пласман екипа након посљедњег кола у Општинској лиги је сљедећи: Милан је први са 41 а Тамарис други са 36 бодова. На трећем мјесту је Будућност са 33 а четврти је Обилић ПП са 25 бодова, колико има и Полет на петом мјесту. Врбас је шести са 23, Младост седма са 21 а на осмом и деветом мјесту су Братство и ОФК Ножичко са 19 бодова. Посљедња је Црвена земља са 10 бодова.

Ово није и коначно стање на табели за ову сезону јер је преостала да се одигра још једна утакмица између Полета и Врбаса која је била одгођена у 16. колу, а овај сусрет на распореду је у недјељу 4. јуна од 16 часова.

Екипа која оствари побједу пласираће се на четврто мјесто и биће најбоље рангирана србачка екипа у првенству, будући да су прве три позиције заузели тимови из Градишке и Прњавора. Полету је за четврто мјесто довољан и бод, тако да нема сумње да ће обје екипе бити мотивисане у овом сусрету.