Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Међународни турнир у Српцу окупио око 200 каратиста

Међународни турнир у Српцу окупио око 200 каратиста

Kарате клуб “Борац” из Српца данас је био домаћин међународног такмичења у каратеу и борилачким вјештинама у Спортској дворани “9. јануар“ у Српцу.

Такмичење је отворио замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је свим учесницима пожелио много успјеха са жељом из Српца понесу само добра искуства и да се увијек са задовољством враћају на ово такмичење.

Он је похвалио дугогодишњи рад Kарате клуба “Борац“ који годинама ради са млађим категоријама и постао је препознатљив на овим просторима када је овај борилачки спорт у питању.

Тренер Борца, Љубомир Тадић, рекао је да су на такмичењу наступили каратисти из Републике Српске и Федерације БиХ а специјални гости су дошли из Санкт Петербурга из Русије.

“Задовољан сам одзивом јер смо данас имали око 200 такмичара који су дошли у Србац да покажу своје знање у овом спорту. Ја сам тренер у Српцу преко 25 година и имали смо много талентоване дјеце која су била свјетски и европски прваци у својој конкуренцији и надам се да ће се ова традиција наставити и послије мене јер планирам да клуб оставим неком млађем тренеру који сигурно има знање да настави гдје смо ми стали”, рекао је Тадић.

Један од клубова са највише такмичара је био Kарате клуб “Реи“ из Зенице. Елдин Ђулић, предсједник клуба, рекао је да имају одличну сарадњу са Борцем и да се са задовољством одазивају позиву на ово такмичење.

“Прошле године смо освојили титулу као најуспјешнији клуб. Данас смо били овдје са 27 такмичара и са задовољством долазимо у Србац јер је квалитет такмичења на високом нивоу па тако можемо да оцијенимо какве су наше способности. Редовно учествујемо на државним првенствима, балканским и европским првенствима и увијек остваримо добар резултат иако нам то није у првом плану”, рекао је Ђулић.

Истиче да је карате прије свега добар јер учи дјецу дисциплини и правом путу гдје се млади едукују да поштују себе али и противника.

“Знамо да је за развој дјеце, поред гимнастике и пливања, карате најбоља спортска дисциплина. Мислим да је за дјецу добро да одрастају у здравој средини, да што мање времена проводе уз телефоне и да самим тим одрастају здраво. А резултат ће доћи у складу са трудом и радом на тренинзима“, истакао је Ђулић.

Организацију такмичења помогли су Центар за културу и спорт Србац и Општина Србац.