Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Медаља „Златна трешња“ за Удружење жена Србац на сајму у Мостару

Медаља „Златна трешња“ за Удружење жена Србац на сајму у Мостару

Удружење жена Србац представило се на јубиларном 20. Међународном сајму привреде, пољопривреде и туризма “Дани трешње 2022” који је одржан од 22. до 24. јуна у Мостару након двогодишње паузе узроковане пандемијом вируса корона.

Тродневни сајам је окупио око 300 излагача из БиХ и регије који су промовисали сувенире, рукотворине, домаћа јела и старе занате а одржана су и стручна предавања о туризму, органској производњи, савременом пчеларству и слично.

Чланице србачког удружења представиле су ручне радове, зимницу, домаће ликере, медењаке, козметику и друге производе а добиле су и вриједно признање у виду медаље „Златна трешња“ за квалитет уникатних лутака од природних материјала које израђује предсједница удружења Весна Смиљанић.

Учешће је узело 13 србачких жена које из Мостара носе прелијепе утиске.

„Представиле смо се током сва три дана сајма који је био изложбено-продајног типа. Посјетиоци су били јако заинтересовани за оно што радимо а доста тога се и продало. Посебан интерес владао је за наш нови производ, љути џем од хабанеро чили папричица кога смо овдје први пут јавно представили. Готово све се распродало што нам даје подстицај да наставимо са његовом припремом и понудимо купцима на наредним сајмовима. Србачки купци могу купити овај занимљив производ, у комбинацији сланог и слатког, у нашем изложбеном простору на спрату тржног центра Фрукта у Српцу“, рекла је Смиљанић.

Додаје да су организатори за наше чланице, али и друге учеснике сајма, обезбиједили трошкове смјештаја што су Српчанке искористиле да обиђу и неке културно-историјске и туристичке знаменитости.

У наредном периоду нема одмора за чланице нашег удружења, јер их очекују бројне презентације у Српцу и околини.

„Већ у уторак путујемо у Градишку гдје учествујемо на Видовданском сајму у организацији Kуће Лијевча и Поткозарја. Представићемо се 9. јула и у емисији „Kараван“ на Радио-телевизији Републике Српске, која иде уживо са градског трга у Српцу. Припремиле смо богату понуду наших производа на неколико штандова и вјерујем да ће гледаоцима бити занимљиво. Kрајем јула представићемо се и на нашем, другом по реду Урбан фесту на тргу у Српцу“, истакла је Смиљанић.