Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Матуранти из Српца, Ножичког и Кобаша прославили матурско вече

Матуранти из Српца, Ножичког и Кобаша прославили матурско вече

Ученици деветих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца и подручних одјељења из Kобаша и Ножичког синоћ су прославили матурско вече и завршетак основног образовања.

Матурска забава је организована у фискултурној сали школе а прије завршне церемоније приређен је дефиле на градском тргу.

Матуранти су се прошетали у свечаној гардероби у пратњи својих одјељенских старјешина, наставника и руководства школе на челу са директором Мануелом Рађевић Јокић, а дочекали су их чланови породице, пријатељи и комшије који су дошли да их подрже у овом свечаном тренутку.

Централна и подручне школе “Јован Јовановић Змај” ове године испраћају 85 матураната који су били разврстани у три одјељења централне и по једно одјељење у подручним школама.

Прије прославе матуре, у четвртак 8. јуна је организован Дан деветака, на којем су уручене дипломе, свједочанства и друга признања. За ученика генерације је проглашен Стефан Малетић који синоћ није са школским друговима славио матурску забаву јер је морао отпутовати у Сарајево на припреме за предстојећу Јуниорску математичку олимпијаду у Тирани.

Више фотографија са синоћњег дефилеа можете погледати у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.