Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Мали делфини” показали пливачко умијеће на базенима Посејдон

“Мали делфини” показали пливачко умијеће на базенима Посејдон

На базенима “Посејдон“ у Српцу, поводом завршетка првог циклуса школе пливања, јуче је организовано такмичење за полазнике који су успјешно прошли обуку у оквиру пројекта “Мали делфини” кога је подржала Општина Србац.

Такмичење је организовано у три дисциплине – 20 метара спужвице, 20 метара даскице и 20 метара краул. За побједнике су обезбијеђене награде, а сви полазници су добили дипломе.

Инструктор пливања Љиљана Адамовић каже да је школа пливања трајала 16 дана. Обуку је прошло око 50 полазника од пет и више година.

“Окупили смо се да на крају овог циклуса све наше полазнике наградимо за њихов труд и упорност. У томе нам је помогла Општина Србац, која је обезбиједила средства за такмичење и на томе им захваљујем. Такмичили смо се у три дисциплине, а најуспјешнији су освојили поклоне. Овом приликом захваљујем родитељима полазника на указаном повјерењу и својој сестри Тијани која ми је помогла у инструкцијама“, рекла је Љиљана.

Она додаје да ће током љета, тачније почетком августа, бити организован још један циклус школе пливања и позива родитеље дјеце старије од пет година да их упишу.

Такмичењу и додјели диплома је присуствовао начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који је истакао да је Општина Србац са задовољством подржала школу пливања, као једну корисну активност у нашем граду.

“Путем свог календара манифестација, Општина Србац је издвојила средства као вид подршке школи пливања за наше најмлађе суграђане. Kалендаром је планирана подршка за 43 манифестације на подручју наше општине у току ове године, за шта ће бити издвојено 25.000 KМ. Изражавам задовољство што се све манифестације одржавају према плану, јер смо у протекле двије године имали ограничење због пандемије вируса корона. На свим манифестацијама имамо велики број учесника и посјетилаца и то нас радује“, рекао је Михољчић.