Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Малишани вртића са радошћу прослављају васкршње празнике

Малишани вртића са радошћу прослављају васкршње празнике

Око 100 полазника Дјечијег вртића “Наша радост“ данас су са својим васпитачицама, у оквиру обиљежавања највећег хришћанског празника Васкрса, посјетили Храм Васкрсења Господњег, гдје их дочекао протонамјесник Александар Kустурић.

Дјеца су припремила рецитације које се тематски односе на Васкрс и васкршње празнике.

Директорица вртића, Богдана Михољчић, каже да је Васкрс празник којем се дјеца заиста радују и додаје да се васпитачи заиста потруде да им што више приближе његову љепоту и значај на занимљив начин.

Један од редовних садржаја је и одлазак у храм, шетња градом са вјенчићима на глави поводом празника Врбица, а наредне седмице биће организовано и украшавање васкршњих јаја.

“Ова и наредна седмица у нашем вртићу посвећена је Васкрсу и за полазнике смо припремили низ садржаја како би што више научили о овом великом празнику. Учили су пјесмице и радили ликовне радове. Наредне седмице организоваћемо украшавање васкршњих јаја и учествовати на манифестацији коју организује Народна библиотека. Такође, у оквиру Васкршњег сајма, имаћемо постављен продајни штанд на којем ће се моћи купити рукотворине полазника и њихових васпитачица, а прикупљена средства ћемо усмјерити у набавку играчака“, истакла је Михољчић.

Прије одласка у храм, дјецу је у вртићу изненадио долазак аниматора Фазонка који им је извео представу “Магична васкршња чаролија“.