Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ловачко удружење ,,Срна“ позитивно пословало у прошлој години

Ловачко удружење ,,Срна“ позитивно пословало у прошлој години

Ловачко удружење “Срна” из Српца одржало је у уторак 18. априла сједницу управног одбора на којој је донесена одлука о пријему нових 13 младих ловаца који ће провести годину дана у статусу приправника и за учлањење у удружењу уплатити по 300 KМ.

Усвојен је и приједлог извјештаја о раду за 2022. годину са финансијским извјештајем и записником са сједнице Надзорног одбора а том приликом је констатовано позитивно пословање и остварен вишак прихода у 2022. години у износу од 24.142 KМ.

Посебно поглавље у овом извјештају је изградња ловачког дома у који је до сада уложено 121.603 KМ.

“Радови су у потпуности плаћени, као и све остале редовне обавезе удружења настале у претходној години”, рекао је предсједник удружења, Горан Савановић.

Он додаје да је усвојен и приједлог плана рада и финансијског плана за 2023. годину који предвиђа наставак и окончање радова на ловачком дому и обављање свих редовних активности удружења.

“Ова два документа ће се наћи на редовној скупштини удружења која ће бити одржана 13. маја”, рекао је Савановић.

Управни одбор усвојио је календар лова за ловну 2023/24.годину. Овај документ сваки ловац може преузети код секретара удружења као и усвојени Правилник о обавезама ловаца и кориштењу дивљачи за ловну 2023/24. годину.

“Отвор лова на срндаћа планиран је 17.и 18. јуна. Одстрелна такса за срндаћа износи 50 KМ а за дивљу свињу 60 KМ и остала је на нивоу из претходних година. Именовани су и чланови комисије за оцјену ловних трофеја за које очекујемо сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде”, истакао је Савановић.

Поред ових одлука, усвојен је и програм одржавања Петровданског купа у гађању глинених голубова.

“Kуп ће бити одржан 16. јула на стрелишту у Црнаји-Повеличу а више детаља биће објављено накнадно”, рекао је Савановић.

Управни одбор разматрао је и проблеме настале намјерним рушењем чека у ловишту у Ћукалима а најављена је и промоција књиге за БиХ “Лов дивље свиње”, 13. маја у Српцу, аутора Владимира Мијаиловића из Београда који је поријеклом из Ножичког.