Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Лепеничка парохија објавила распоред богослужења

Лепеничка парохија објавила распоред богослужења

Парохија лепеничка објавила је распоред богослужења током предстојећих васкршњих и других празника.

У петак 7. априла на Благовијести ће бити служена света литургија у Храму Светог пророка Илије у 9 часова а у суботу 8. априла када се обиљежава Сабор светог Архангела Гаврила – Лазарева субота (Врбица) служиће се света литургија у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Горњим Срђевићима у 9 часова.

У недјељу 9. априла, на празник Цвети – Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, служиће се света литургија у Храму Светог пророка Илије у 9 часова.

На Велики четвртак, 13. априла, света литургија ће се служити у капели Вазнесења Господњег у Ситнешима у 9 часова, када ће се вршити и причешћивање болних у договору са свештеником. Велико бденије, читање 12 страсних јеванђеља, вршиће се у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Горњим Срђевићима у 17 часова.

На Велики петак, 14. априла, служиће се вечерње богослужење са изношењем плаштанице у Храму Светог пророка Илије у 17 часова.

Света литургија на Велику суботу, 15. априла, служиће се у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Горњим Срђевићима у 9 часова.

На празник Васкрс, у недјељу 16. априла, света литургија ће се служити у Храму Светог пророка Илије а почетак васкршњег уранка је у 5 часова.

На Васкрсни уторак, 18. априла, света литургија служиће се у Храму Светог пророка Илије у 9 часова.

У недјељу 23. априла, Недјеља прва -Томина, Свети мученик Терентије, света литургија ће се служити у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Горњим Срђевићима у 9 часова а у недјељу 30. априла, Недјеља друга – мироносница, Преподобни Симеон Персијски, света литургија ће се служити у Доњим Срђевићима у капели Светог Василија Острошког у 9 часова.