Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Лепеничани се окупили по пети пут

Лепеничани се окупили по пети пут

На игралишту подручне школе “Вук Kараџић” у Горњој Лепеници јуче је организовано пето по реду окупљање мјештана који воде поријекло из Горње и Доње Лепенице.

Дружењу се се посебно обрадовали сви они које су поријеклом из ових села, а које је животни пут одвео да живе и раде у иностранству, али се у свој родни крај увијек радо враћају.

Предсједник скупштине удружења, Вићо Kовачевић, рекао је да је њихов циљ да окупе људе којима су Лепеница и њен крајолик прирасли за срце и душу, те истакао да је заједничка жеља свих чланова да ово дружење буде пренесено на млађе нараштаје.

“Надамо се да ће у наредном периоду бити могућности да радимо на побољшању инфраструктуре и рјешавању друге проблематике од значаја за живот мјештана. У протеклом периоду радило се на реновирању друштвеног дома, асфалтиран је пут према Храму Светог Пророка Илије у чему су учествовали наши чланови, а, такође, подржане су и бројне хуманитарне акције”, рекао је Kовачевић и додао да им је стигла и финансијска подршка од Општине Србац.

Предсједник удружења, Радивоје Татић, захвалио се спонзорима и свима онима који подржавају рад удружења, а нарочито Општини Србац и фирми Тат-Kом.

Замјеник начелника општине, Владимир Гужвић, који је присуствовао дружењу, рекао је да из оваквих окупљања произилазе друге иницијативе које су за добробит села и мјештана и додао да је локална управа нашла могућности да подржи њихову реализацију.

Јеромонах Иларион из манастира Осовица је захвалио организаторима на позиву и пожелио да им све буде напредно док је свештеник Ненад Ђурић рекао да оваква дружења могу послужити као подстицање људи да остају на селима и да се враћају на своја огњишта гдје год да привремено оду.

Међу бројним гостима дружењу у Лепеници су присуствовали секретар Скупштине општине Срђан Бркић, одборник Александар Бабић, као и чланови Удружења грађана “Моје Ножичко”.

У културно-забавном дијелу програма наступили су чланови Фолклорног удружења грађана “Мотајички вук” из Ситнеша а за присутне је била припремљена вечера и забава уз музику уживо.