Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Лепеничани из свих крајева свијета на дружењу у завичају

Лепеничани из свих крајева свијета на дружењу у завичају

Удружење грађана “Наша Лепеница“ организовало је данас четврто по реду дружење становника Доње и Горње Лепенице, на којем су се окупили локални мјештани, као и бројни гости који воде поријекло из поменутих села, али их је животни пут одвео на неку другу страну.

Дружење је почело наступом најмлађе секције СKУД “Бели анђео“ из Српца, а затим се присутнима обратио новоизабрани предсједник удружења, Радивоје Татић из Доње Лепенице, који је рекао да је члан од самог оснивања и додао да му је част што је једногласно изабран за предсједника.

“Надам се да ћемо сви заједно, посебно рачунајући на наш подмладак који се придружио удружењу, учинити разне корисне ствари за наше село и чешће организовати оваква дружења. Циљ нам је да укључимо што више младих и да, уз њихове идеје, живот у нашим мјесним заједницама учинимо што љепшим“, рекао је Татић.

Предсједник скупштине удружења, Вићо Kовачевић, истакао је да је овогодишње дружење окупило велики број мјештана, што показује да људи гдје год да оду, не заборављају свој завичај, носе га у срцу и радо му се враћају.

“Данас ме радују двије ствари, а то је што се на дружењу појавио већи број старосједилаца, који на претходним дружењима нису били, а друго је то што видим и све већи број младих. Старији људи су ти чије нам је искуство потребно, заслужују нашу пажњу и поштовање, а млади су ту да од њих науче доста тога и да наставе ову нашу традицију“, рекао је Kовачевић.

Он је упутио захвалност Општини Србац на труду да се кроз разне пројекте услови за живот мјештана Горње и Доње Лепенице побољшају, што се ове године посебно огледа кроз инфраструктурне пројекте.

И ове године, на дружење је дошао начелник општине Млађан Драгосављевић који је истакао да ће Лепеничани и у наредном периоду моћи да рачунају на подршку локалне управе.

“Прво бих истакао задовољство што је дружење прерасло у традицију и што сваке године постаје масовније. Општинска управа је кроз неколико пројеката посветила пажњу овом дијелу наше општине, прије свега на пут у дужини од преко два километра према храму Светог пророка Илије, а не треба заборавити ни радове који су извршени на санацији регионалног пута према Прњавору који су у завршној фази и који много значе за комплетну општину, посебно за овај дио”, рекао је начелник Драгосављевић.

Додао је да ће ускоро бити реализован и пројекат изградње пута према мјесном гробљу у Доњој Лепеници.

“Један од значајнијих пројеката је и реконструкција дома у Горњој Лепеници, коју су покренули мјештани, а Општина Србац га је подржала санацијом крова и наставићемо да пружамо помоћ у реализацији осталих планова“, рекао је он.

За почасног члана удружења је изабран Радивоје Микић из Повелича чији је допринос у оснивању удружења и раду у протеклом периоду заиста велики, а уручене су захвалнице члановима који су се донацијама и радом истакли у претходних годину дана.

Овогодишњем дружењу су присуствовали и замјеник начелника општине Владимир Гужвић, јеромонах Филарет из манастира Осовица и јереј Ненад Ђурић.