Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Кулинарске тајне будуће правнице Дајане Радић из Српца хит на Инстаграму

Кулинарске тајне будуће правнице Дајане Радић из Српца хит на Инстаграму

Како уклопити исхрану са свакодневним обавезама прави је изазов у данашњем времену у којем је стрес постао саставни дио живота, а рјешење за то пронашла је апсолвенткиња Правног факултета у Бањалуци, Дајана Радић (27) из Српца, која већ неколико година успјешно води профил на друштвеној мрежи Инстаграм под називом Слатко.слане.делиције.

Њене рецепте свакодневно прати око 22.800 пратилаца, а међу њима нису само студенти којима је понудила спас за брзу припрему јела, већ и домаћице, радници и пензионери који су захваљујући њој обогатили своје кулинарско знање, па чак и „фуд блогери“ са великим бројем пратилаца који јој дају подршку.

Таленат за кување је открила тек у студентским данима, али је за кратко вријеме успјела савладати мале тајне домаће кухиње.

“Kао мала нисам пуно времена проводила у кухињи. Заправо сам са кувањем активно почела када сам кренула на факултет, јер сам морала. Тек временом се то претворило у љубав, а таленат сам наслиједила од маме у чијим јелима нема грешке”, каже Дајана.

На наговор пријатеља отворила је Инстаграм профил без икаквих очекивања, али је остала изненађена позитивним реакцијама пратилаца чији број је вртоглаво растао.

“Једноставно сам имала жељу да дијелим рецепте и фотографије и када сам за прве двије године достигла цифру од 10 хиљада пратилаца одлучила сам да се представим и да људи знају ко стоји иза профила. Убрзо након тога је дошло још 10 хиљада и њихов број се стално повећава”, каже Дајана.

Занимљиво је да у стану у којем живи у Бањалуци нема кухињу већ само шпорет, што јој знатно отежава припрему и снимање, јер све ради сама.

“Највише волим спремати посластице, јер ту могу испољити своју креативност онако како ја желим. Већина рецепата су брзе припреме, посебно слана јела, јер и сама немам пуно времена за кување, поред вођења профила, факултета и посла. Намирнице које користим су доступне већини грађана, то је оно што претежно сви користе свакодневно” ,каже Дајана.

Њене кулинарске мајсторије не прате само истински гурмани већ и они које је мотивисала да по први пут обуку прегачу и узму куварску палицу у руке.

“Поред рецепата објављујем разне савјете и трикове који знатно олакшавају кување, нарочито почетницима. Често ми шаљу фотографије испробаних рецепата, што ме радује, јер тако знам да ми људи вјерују и да стварно користе оно што објављујем. Постављам и анкете шта највише воле на мом профилу и увијек побиједе слатки рецепти”, каже Дајана.

На профилу се когу наћи савјети за припрему добро познатих специјалитета попут сарме, али и нешто иновативно и модерно. Оно на шта је изузетно поносна су ,,Макароне Ал денте” чији рецепт је прегледало 1.340.000 људи. Међу њеним најпопуларнијим објавама на инстаграму су и орео куглице са око 518 хиљада прегледа, брзи колач са вишњама 256 хиљада, лава колач 205 хиљада и кикирики штангле 200 хиљада прегледа.

“Искуство и рутину још стичем и свакодневно научим нешто ново. И мени се деси да нешто ме испадне онако како сам хтјела, али већ други пут буде боље. Што се тиче едукације, интернет је на првом мјесту, али користим и разну литературу”, каже Дајана.

По завршетку факултета планира посао у струци и то је оно што заиста жели, а што се тиче кулинарског заната не планира да се тиме професионално бави.

“План је да Инстаграм профил доведем на већи ниво, да наставим са рецептима, савјетима, квалитетнијим видеима и фотографијама и да отворим YouTube канал гдје ћу моћи још детаљније да објашњавам и снимам рецепте” каже Дајана која је покренула странице и на друштвеним мрежама Фејсбук и Тик ток гдје такође има доста пратилаца.