Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Креативност васпитача и дјеце поново одушевила Српчане

Креативност васпитача и дјеце поново одушевила Српчане

Дјечији вртић “Наша радост“ организовао је вечерас и синоћ завршне свечаности у препуном Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Посјетиоци су могли видјети разне плесне кореографије, игре, рецитације и прелијепу сценографију на којима су вриједно радиле србачке васпитачице заједно са малишанима.

Директорица вртића, Богдана Михољчић, рекла је да је поносна на полазнике вртића и васпитаче, захваливши се родитељима на доброј сарадњи и Општинској управи на подршци.

“Наш вртић похађају 172 полазника, а вечерас смо испратили 51. генерацију малих матураната. Број уписане дјеце свједочи о квалитету нашег рада, а поред њих, ту је још 100 дјеце која чекају да постану дио наше велике породице. Велику подршку у раду пружа нам Општина Србац која је финансијским учешћем помогла да, у односу на установе у окружењу, родитељима омогућимо најнижу цијену услуге у оваквом типу васпитно-образовне установе. Подршка се, такође, огледа и у изградњи новог објекта вртића, чиме ће бити створен већи капацитет за упис дјеце, али и много бољи и квалитетнији услови за рад“, рекла је Михољчић.

Она је дјеци пожељела да у даљем животу и раду буду срећни, успјешни и да израсту у добре и поштене људе.

Васпитачица Далиборка Грабовац каже да су око два мјесеца припремали програм и додаје да је срећна што су труд и рад и препознати и награђени громогласним аплаузом. Kако каже, рад са дјецом је најљепши и најодговорнији посао, а емоције које су се могле осјетити, показатељ су да је протекли период био испуњен обостраном љубављу, повјерењем и разумијевањем.

“У протекла два дана полазници су се представили програмима који носе називе Чаробна крила и Алиса у земљи у чуда. Сви заједно смо се потрудили да и овогодишња свечаност буде успјешна, а, осим на увјежбавању самих кореографија, рецитација и пјесама, потрудили смо се око сценографије и костима. Срећни смо што су дјеца задовољна и што смо испунили и очекивања родитеља са којима смо имали одличну сарадњу. Нисмо могли сакрити емоције када су у питању наши мали матуранти од којих се растајемо и без обзира што они одлазе из вртића, увијек ће остати наша дјеца чијим успјесима ћемо се радовати“, рекла је Грабовац упутивши захвалност на сарадњи суграђанкама Јели Павковић и Радани Стојковић које су израђивале костиме.

Осим родитеља и родбине полазника вртића, свечаностима су присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, начелници општинских одјељења, директори јавних предузећа и установа, пензионисани радници вртића и други грађани.

Више фотографија погледајте у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.