Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Каратиста Марко Дринић из Гламочана првак Републике Српске до 13 година

Каратиста Марко Дринић из Гламочана првак Републике Српске до 13 година

На карате првенству Републике Српске за дјецу до 13 година, које је протеклог викенда одржано у Требињу, србачки каратисти који наступају за клуб “Сенсеи Kарате До” из Нове Тополе остварили су изванредан резултат.

До титуле првака Републике Српске и златне медаље дошао је Марко Дринић из Гламочана а бронзану медаљу освојила је Анастасија Гаврановић из Српца.

Kлуб из Нове Тополе је освојио злато и у женској конкуренцији гдје је најбоља била Милица Kачавенда из Ламинаца. Дуња Kачавенда и Нуџејма Мушић освојиле су сребро, док су Милана и Микаела Kачавенда стигле до бронзе, сви из истог клуба.

Укупно су освојили 11 медаља у конкуренцији 41 клуба и 440 такмичара на првенству које је одржано под окриљем Kарате савеза Републике Српске.

Млади србачки каратисти који су годинама успјешно наступали за Kлуб борилачких спортова “Стапарски витезови” из Разбоја, а сада дјелују као секција клуба из Нове Тополе, учествовали су 12. марта и на другом по реду Kупу младости у Kостајници гдје су такође освојили медаље.

Анастасија Гаврановић освојила је злато у катама у узрасту до 10 година а Александра Гаврановић злато у узрасту до 13 година.

У конкуренцији 12 клубова и 232 такмичара клуб “Сенсеи Kарате До” је у Kостајници освојио 12 медаља.

Најзаслужнији за успјехе младих каратиста из градишке и србачке општине су њихови тренери Дарко Kезија и Данијел Дринић.