Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Кабинет предсједника Републике Српске помогао Фонд солидарности Борачке организације Србац

Кабинет предсједника Републике Српске помогао Фонд солидарности Борачке организације Србац

Фонду солидарности Борачке организације општине Србац стигла је вриједна помоћ из кабинета предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић. На жиро рачун Фонда ових дана уплаћен је новчани износ од 5.000 КМ.

Предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, изразио је задовољство и велику захвалност предсједници Републике Српске на пруженој помоћи.

„Фонд солидарности писменим путем се обратио предсједници са молбом за помоћ у активностима на пружању помоћи стамбено најугроженијим члановима Борачке организације општине Србац, као и за развој сточарске и пољопривредне производње.

У захтјеву смо образложили сврху постојања Фонда, реализацију планираних програма од оснивања Фонда као и планиране активности у текућој години. Навели смо да ове године планирамо куповином грађевинског материјала пружити помоћ најугроженијим саборцима у адаптацији и санацији постојећих стамбених објеката. Такође смо навели да смо планирали пружити подршку нашим члановима у развијању сточарске и пољопривредне производње. Обећали смо да ћемо евентуалну донацију утрошити намјенски, као и да ћемо писменим путем документовати и обавијестити кабинет и предсједницу лично на који начин смо утрошили средства.

Обрадовани смо овом вриједном помоћи и могу само упутити захвалност предсједници Републике Српске у име Борачке организације општине Србац, и у своје име што је наш захтјев прихватила, те нам помогла“, истакао је Плотан.