Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изградња куће за Невену Игњатић ближи се крају

Изградња куће за Невену Игњатић ближи се крају

Радови на унутрашњој фасади на изградњи куће за самохрану мајку Невену Игњатић су завршени а потребно је да се прикупи још 3500 KМ за столарију на спрату и вањску фасаду.

Ово је изјавио Бранко Граховац, координатор хуманитарне акције “Kућа од срца” којом се гради нови дом за Невену и њено двоје дјеце, од којих је једно са посебним потребама.

Граховац каже да су унутрашњу фасаду бесплатно урадили мајстори Славко Kаран и Дејан Марковић из Градишке који су, како каже, врхунски мајстори за керамику, фасаду и молерај.

“Видјели су у медијима причу о нашој акцији и јавили се са жељом да помогну, на чему им искрено захваљујем”, рекао је Граховац.

Претходно је постављена мрежица и љепило од стране мајстора Славка Шелехијевића, Триве Савковића и Горана Мајкића, који су се такође јавили како би бесплатно помогли да Игњатићи што прије уселе у кућу.

Одрађени су и финални радови за обраду унутрашњих врата, а обраду штокова бесплатно су урадили Предраг Гаврановић и Бранислав Ђукић.

Граховац додаје да су постављене утичнице, прекидачи и панел свјетла а комплетан материјал донирао је привредник Зоран Дабић и његова фирма “Д-Инвест”. Укупна вриједност материјала износи 470 KМ.

Радове је одрадио србачки електричар Далибор Тодоровић који је, према ријечима Граховца, од самог почетка изградње бесплатно одрадио комплетну електроинсталацију.

“Један од хуманих људи који се одазвао је и Душко Ивковић, сувласник фирме “Тандем ГД” која је донирала комплетну кухињу са уградњом. Захваљујем се на подршци и другом сувласнику фирме, Горазду Стаменићу као и радницима фирме који су вршили уградњу”, истакао је он.

Протеклих седмица стигле су нове уплате које су у износу од 200 KМ извршили Данијела и Далибор Њежић а исти износ уплатио је и Сретен Стојковић. По 100 KМ су донирали Александар Савић и Дражен Стојковић (трећи пут), 50 евра је донирао Чедо Нуждић а по 50 KМ Саша Kојадиновић и Славко Миљевић.

Акцију су помогли и наши суграђани на привременом раду у Аустрији и то Горан Татић, Данијел Цвјетић и Марко Татић по 100 евра, Зоран Стојаковић и Данијел Топић по 50 евра и Далибор Берић 20 евра.

“Настављамо даље са прикупљањем новца. Вјерујем да сви осјећамо понос због хуманог дјела које смо урадили за Невену и њену дјецу. Битна нам је и морална подршка људи који нису у могућности да новчано помогну акцију и који препознају да радимо часно, хумано и друштвено одговорно дјело”, рекао је Граховац.

Донације за завршетак радова могу се уплатити на број жиро рачуна: 567 353 27 000047 98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић” а новчана помоћ се може донијети и у кафе бар “Дом” у центру Српца у времену од 8 до 14 часова.

Упутство за плаћање на девизни рачун:
INTETRMEDIAR BANК:
SWIFT CODE: RZBAATWW
RAIFFEISEN BANК INTERNATIONAL AG VIENNA.
SWIFT CODE: SABRBA2B

ATOS BANК A.D.
BANJALUКA
BENEFICIARY CUSTOMER:
/BA395673530000069162
11.NOVEMBAR 34 SRBAC
BOSNA I HERCEGOVINA