Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изборна скупштина србачких пензионера: Остоја Ромић поново изабран за предсједника

Изборна скупштина србачких пензионера: Остоја Ромић поново изабран за предсједника

Нови мандат на мјесту предсједника Удружења пензионера општине Србац у наредне четири године добио је досадашњи предсједник Остоја Ромић, одлучено је на данашњој изборној скупштини удружења којој је присуствовало 27 делегата.

За предсједника скупштине удружења именован је Стојан Билановић а изабрани су и чланови управног и надзорног одбора.

Ромић се захвалио на повјерењу и изразио увјерење да ће и убудуће заједничким ангажовањем допринијети свеобухватно бољем положају наших пензионера.

“Тешко је то обећати а још теже реализовати без подршке локалне и републичке власти као и Удружења пензионера Републике Српске. У периоду који је пред нама потребно је да идемо са много више оптимизма како бисмо остварили што више права која нам припадају”, рекао је Ромић.

Секретар Славко Малешевић поднио је извјештај о раду у протекле четири године и истакао јединство међу 2700 чланова колико тренутно броји србачко удружење.

Од значајних активности, Малешевић је издвојио санацију објекта Дома пензионера у Српцу, упућивање пензионера на бањску рехабилитацију, исплату једнократних новчаних помоћи и набавку огревног дрвета за чланове удружења.

Гости сједнице били су начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник одјељења за општу управу Душко Митрић.

Драгосављевић је истакао важност и добру сарадњу између удружења и локалне управе и изразио наду да ће тако бити и у наредном периоду.

“Општинско удружење пензионера најбројније је на подручју наше општине и самим тим је његов значај највећи. У реалним оквирима локална управа подржавала је њен рад и са сигурношћу могу рећи да ће тако и остати”, рекао је начелник Драгосављевић.