Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Избори у Борачкој организацији у Српцу до краја јуна

Избори у Борачкој организацији у Српцу до краја јуна

Најважнија активност на свим нивоима у Борачкој организацији у наредном периоду биће провођење изборима на свим нивоима, изјавио је Горан Плотан, предсједник Борачке организације општине Србац на данашњој осмој редовној сједници скупштине ове организације.

Сједница је одржана у скупштинској сали а прије почетка чланови скупштине положили су цвијеће на централно спомен обиљежје у Српцу.

Плотан је рекао да ће по одлуци БОРС-а у свим Борачким организацијама у Српској бити расписани избори, а рок који су себи задали је да их у Српцу заврше до краја јуна.

“Надам се да ће нови људи у мјесним борачким организацијама, предсједништву, скупштини и руководству Борачке организације општине Србац наставити добро уходаним путем и остваривати боље резултате у раду. Не могу бити незадовољан оним што смо у садашњем руководству урадили како бисмо побољшали положај наших чланова”, рекао је Плотан.

Он је изразио задовољство што сви годишњи документи усвојени једногласно. То потврђује, како каже, да је Борачка организација радила у интересу својих чланова.

Скупштини је присуствовао и начелник општине, Млађан Драгосављевић, који је истакао добру сарадњу и свим члановима пожелио успјешан рад.

“Сваки пут истакнем квалитет рада Борачке организације у Српцу и добру сарадњу коју имамо, уз доста обостраног разумијевања. Треба и у наредном периоду тежити да резултати буду што бољи како би побољшали тренутни статус својих чланова. Желим да избори буду проведени на демократски начин бирајући најбоље представнике”, рекао је начелник Драгосављевић.

Данас је одржана и редовна сједница скупштине предузећа за запошљавање инвалида “Борац” на којој су чланови усвојили одређене закључке како би се пословање подигло на виши ниво.

“За мјесец дана би требало да се постави апарат за аутоматску наплату паркинга. Уколико обезбиједимо средства планирамо купити још један апарат. Са два апарата и увођењем друге смјене остварили бисмо већи приход од наплате паркинга а самим тим поправили тренутни положај предузећа”, рекао је Плотан.

Додаје да је усвојен закључак да се Скупштини општине поднесе захтјев да се повећа цијена дневних карата на паркинзима у појединим зонама наплате у граду.

“Приједлог је да се минимално повећа цијена за 0,50 KМ што не би представљало велики удар на џеп наших грађана а помогло би у бољем функционисању предузећа. Са садашњим цијенама карата и наплатом веома је упитан опстанак предузећа Борац”, рекао је Плотан.